Les obres del nou parc de Naturlàndia acabaran al juliol i podrà rebre animals a l’hivern

Les obres del parc d’animals projectat al pla del Conangle de la Rabassa estaran enllestides al juliol però no podrà obrir aquest estiu ‘perquè seria imprudent’, ha assenyalat la cònsol major de Sant Julià i presidenta del Consell d’Administració de Camprabassa, Montserrat Gil. Segons les previsions del Comú, es podran començar a rebre els animals de cara a la tardor o l’hivern i a l’estiu s’organitzaran activitats de natura i senderisme. Així mateix, Gil ha confirmat que el vial de Sant Julià es posarà en marxa al setembre pel retard de les obres i ha indicat que es farà una presentació pública en 3D de la plaça Laurèdia. Serà aleshores quan es podrà veure la viabilitat i l’accessibilitat per obrir tres carrils a l’avinguda Francesc Cairat, ha dit.

Després de les reunions mantingudes amb els constructors, la societat Camprabassa i el Comú preveuen acabar les obres del parc d’animals de Naturlàndia el mes de juliol. Tot i que inicialment esperaven poder obrir aquest estiu per tenir l’oferta en marxa, abans de fer-ho cal fer una avaluació de seguretat i de viabilitat de les tanques dels recintes. És per aquest motiu que els animals no es podran pujar fins a la temporada d’hivern. ‘Seria imprudent posar els animals un cop acabades les obres’, ha reconegut la cònsol major i presidenta del Consell d’Administració de Camprabassa, Montserrat Gil.

De totes maneres, com ha manifestat Gil, un cop acabats els treballs de construcció ‘gaudirem d’una altra visió, no només la de formigó que hi ha ara’. A més, de cara a la temporada d’estiu es programaran activitats de natura i senderisme que permetran ampliar l’oferta de Naturlàndia, tot i que ‘serà una oferta turística diferent de la prevista inicialment al parc d’animals’, ha assumit.

Gil també ha fet referència a les obres del vial i ha confirmat que la fallida d’una de les empreses que participava en la construcció ha dificultat el compliment dels terminis previstos en un inici i, per tant, serà al setembre i no al juny quan es podrà obrir aquesta infraestructura.

La cònsol ha explicat que es farà una presentació pública amb el ministre d’Ordenament Territorial per mostrar una simulació en tres dimensions de la plaça Laurèdia i de les connexions viàries que puguin congestionar o no la sortida del túnel.

Així mateix, Montserrat Gil ha indicat que ha demanat al Govern que pel 2013 tinguin una partida del pressupost per destinar a les fases 1 i 2 del túnel. ‘Buscarem les millors fórmules perquè Sant Julià no se senti totalment abandonada amb les obres, ja que no s’han realitzat infraestructures a la parròquia durant molt de temps’, ha destacat Gil.

Per tant, segons ha declarat aquest dimecres, caldrà esperar a la presentació per veure la viabilitat i l’accessibilitat del túnel per determinar si és convenient fer tres carrils a l’avinguda Francesc Cairat o no. De totes maneres, Gil ha avançat que ‘hi haurà canvis’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *