Les matriculacions de vehicles cauen un 3,6% durant el 2011

El nombre de vehicles matriculats durant el mes de desembre ha estat d’un total de 218, que representa un marginal augment de la tendència mensual (+0,6%) i un moderat retrocés de l’interanual que, no obstant, registra el menor diferencial de l’any (-3,6%).

El nombre de vehicles matriculats durant el mes de desembre ha estat de 218, dels quals 179 (un 82% del total) han estat “Turismes”; 11 “Motocicletes i ciclomotors” (5%); 23 “Camions i Camionetes” (11%) i 5 “Altres” (2%).

La tendència mensual continua marcant variacions positives tot i que la de desembre resulta marginal; un +0,6%. S’ha d’apuntar no obstant que, des de l‘estiu de l’any 2010, la sèrie no registrava variacions mensuals positives consecutives. D’altra banda, la tendència interanual es manté en variacions negatives, però el registre de desembre és el més baix de tot 2011 i representa el sisè mes consecutiu de retallada del diferencial interanual (-3,6%).

La tendència de matriculacions totals presenta un descens sostingut des de mitjans de l’any 2010, evolucionant durant el 2011 en els llindars més baixos de la sèrie presentada. Però, durant el darrer quadrimestre, la tendència presenta una moderada evolució a l’alça.

La tendència en matriculacions de turismes presenta una evolució sostinguda a la baixa des de mitjans de 2010, que s’intensifica durant la primera meitat de l’any en curs i fins l’últim trimestre; moment que es pot apreciar un canvi de tendència, amb una moderada evolució a l’alça.

Quant al segment de motocicletes i ciclomotors, la tendència també evoluciona a la baixa durant els darrers anys, tot i que de forma molt més atenuada que en el cas de turismes. Actualment es manté estable.

La tendència en matriculació de vehicles pesats també va presentar un descens acusat a partir de la meitat de l’any 2010 fins arribar als mínim registres de la sèrie presentada. No obstant, des de l’estiu de 2011 la tendència experimenta un marcat repunt a l’alça.

L’any 2010 va registrar un augment d’un +4% en el total de matriculacions en relació a 2009, impulsat principalment per l’augment en la matriculació de turismes, que va créixer un +9%. Estrencava així una tendència descendent en el total de matriculacions anuals. 2011, però, torna als registres negatius en tots els segments.

Així, en termes absoluts, l’any 2011 ha registrat un descens de les matriculacions d’un -13%, en relació a l’any precedent. I pel període dels últims cinc anys, aquest descens es xifra en un -46%.

En relació a l’any anterior, els segments que registren els majors descensos en matriculacions són Camions i camionetes (-25%) i Altres (-34%). I, en relació als últims cinc anys, tots els segments presenten descensos significatius; en particular els dos abans esmentats, que registren variacions negatives superiors a un 50%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *