Les finals de la Copa d’Europa portaran a Grandvalira 230 corredors que disputaran 10 proves

copa-europa-esquiLes finals de la Copa d’Europa masculina i femenina d’esquí alpí que celebra Grandvalira del 10 al 16 de març comptaran amb uns 230 corredors d’una vintena de països que disputaran un total de 10 proves. Els responsables de l’esdeveniment han destacat que aquestes finals representen ‘un repte històric’ per a l’estació, ja que a nivell tècnic requereixen el mateix esforç que unes finals de Copa del Món i suposen haver de doblar l’equip perquè les curses es disputaran simultàniament a la pista Avet (proves tècniques d’eslàlom i eslàlom gegant) i Àliga (proves de descens). El president de la FAE, Albert Coma, ha afegit que la cita ‘és com uns campionats del món però sense la cobertura televisiva’, i s’ha mostrat convençut que si podem deixar el nivell molt alt, el dia de demà ‘podrem anar a buscar proves més importants per al país’.

Les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí que celebrarà Grandvalira del 10 al 16 de març comptaran amb un programa ‘exigent i complet’, tal com ha indicat el director de Grandvalira-Ensisa, Conrad Blanch. De fet, inicialment eren vuit curses però la FIS els ha requerit que dos dels entrenaments previstos, el de dimarts de descens i el de divendres d’eslàlom, també siguin competició, per la qual cosa seran deu finalment les proves que es disputaran, en les disciplines d’eslàlom, eslàlom gegant, descens i súper gegant.

L’esdeveniment que aquest dijous s’ha presentat al Tarter, que compta amb el suport del Govern i amb Crèdit Andorrà com a principal patrocinador, és la competició que representa un esforç major de totes les que s’han celebrat fins ara a Grandvalira. Hi haurà un total de 400 persones implicades, 250 de les quals són voluntaris, tenint en compte que s’han hagut de doblar equips perquè hi haurà proves simultànies a l’Avet i l’Àliga. Pel que fa als corredors, hi haurà entre 230 i 235 atletes i 170 tècnics, entre els quals destaca la participació de vuit corredors de la FAE.

La pista Àliga s’estrenarà en la competició d’alt nivell per a aquesta ocasió, i l’assaig final serà els dies 4, 5 i 6 de març, en què es disputaran proves FIS amb la participació de l’equip francès de la Copa del Món. El director de cursa, Jordi Pujol, ha destacat que les dues pistes estan en condicions immillorables, però esperen que no pugin les temperatures ni caigui molta més neu, tot i que la previsió fins dimarts és de nevades. Conrad Blanch ha afegit que el 50% de la innivació dels traçats és de canó, i que la pista Avet compta amb 125.000 metres cúbics de neu i l’Àliga amb 250.000.

El programa de cursa inclou per primer cop una minicompetició combinada que tindrà lloc al Parador Canaro el 13 de març a la tarda, i que servirà com a punt de trobada i de celebració per a tots els participants. La setmana de competició coincideix amb la festivitat de la Constitució, per la qual cosa els organitzadors han animat els ciutadans a presenciar les proves. Les curses de la pista Àliga es podran presenciar des de l’arribada, al peu del Tarter, o des del pla de Riba Escorxada, on es pot veure tota la primera part del traçat. No serà, però, fins a la Copa del Món del 2016 quan s’instal·laran unes grades per al públic a la zona d’arribada per a 1000 persones.

Tant des del Govern com des de Crèdit Andorrà s’ha destacat el fet que aquesta competició tornarà a posar Andorra al mapa mundial de l’esquí, així com la seva importància tant per la riquesa directa que aportarà al país, com per l’ajuda que suposa en la promoció exterior d’Andorra.

TOTES LES NOTÍCIES