L’‘Encamp en clau de llum’ brilla al parc de l’Ossa amb tres espectacles immersius de música, dansa i poesia

Una de les imatges que va deixar l'Encamp en clau de llum (R. Calvo / Comú d'Encamp)
Una de les imatges que va deixar l’Encamp en clau de llum (R. Calvo / Comú d’Encamp)

L”Encamp en clau de llum’ va fer brillar el nou parc de l’Ossa, aquest dijous a la nit, amb una proposta innovadora i revolucionant el format que anys enrere havia seguit. L’esdeveniment va comptar amb tres espectacles que es van desenvolupar de manera contínua, sense pauses, i que, tot plegat, van aconseguir treure l’ovació sentida dels centenars d’assistents que no es van voler perdre la cita. 

El programa va començar a les 22 h, amb la representació d’’Orgànic’, amb l’Esbart Sant Romà, sent una petita síntesi de l’èxit recent de l’obra ‘Ànima clara’. A sobre de l’escenari es va poder presenciar una harmonia destacada entre la dansa i la llum, amb l’essència característica de l’Esbart Sant Romà i la complexitat d’incorporar els diferents elements lumínics per a anar a l’uníson i traslladar el públic a un context únic vinculat amb la natura.  

Seguidament, a les 22.15 h, els assistents van canviar el focus d’atenció cap a l’escenari en forma de creu plantejat per a desenvolupar l’espectacle ‘+’ (suma), de Sound de secà. El grup va sorprendre el públic amb una representació que va combinar percussió, veu, dansa i poesia, tot envoltat d’un ritme alegre i atrevit que, fins i tot, va comptar amb la participació de part del públic creant ritmes sota la improvisació.

Finalment, a les 23.10 h i per a tancar de la millor manera possible aquest ‘Encamp en clau de llum’, va iniciar l’obra ‘Opia’, de Marcel Fabregat. El productor musical va experimentar amb el piano i els llums, i altres instruments, creant diferents atmosferes i combinant a la perfecció amb l’entorn natural, aprofitant, per exemple, el soroll del riu passant just al darrere, entre altres elements. 

El conseller de Cultura, Infància i Joventut, Joan Sans, va valorar “molt positivament aquest renovat ‘Encamp de clau de llum’, que ha superat les expectatives que teníem acollint centenars de ciutadans i visitants”. Sobre les propostes artístiques, Sans va assenyalar que “hem comptat amb representacions de molta qualitat, que han sabut sorprendre i fer gaudir el públic que, a més, ha estat partícip en l’esdeveniment, formant part de l’espectacle de Sound de secà”. En general, “estem molt satisfets d’aquest ‘Encamp en clau de llum’ i el retorn que hem pogut rebre del públic és força positiu”

Tres posades en escena que van esdevenir una experiència cultural diferent, amb una atmosfera màgica, no només pel contingut, sinó també pel lloc, als jardins i la llacuna del nou parc de l’Ossa, sent com un viatge pels sentits per al públic gràcies a la barreja de música, dansa i, sobretot, llum, que va ser la clau actuant com a fil conductor. Comença la programació cultural de l’estiu amb els ‘Vespres d’estiu a Sant Miquel’ 

L’’Encamp en clau de llum’ va donar el tret de sortida a la programació cultural d’aquest estiu, amb el tradicional ‘Vespres d’estiu a Sant Miquel’ que començarà el pròxim 11 de juliol, amb un total de set concerts d’artistes locals. 

La programació començarà l’11 de juliol amb Ladis B; continuarà el dia 18 de juliol amb el concert del grup ‘Anyway’ i el dia 25 es tancarà el mes amb ‘Old School’.  

L’agost s’encetarà el mateix dia 1 amb ‘Marta Knight’, seguirà el dia 8 amb ‘Julia Amor’, el dia 22 d’agost hi haurà ‘Manuel Fernández’, i el ‘Vespres d’estiu a Sant Miquel’ es tancarà el 29 d’agost amb ‘Elèctrix’. 

Des del departament de Cultura, Infància i Joventut del Comú d’Encamp s’ha apostat pel talent local, continuant amb una línia ja establerta, buscant la fórmula que complementi el talent de fora amb l’autoria local en les diferents disciplines. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]