LdA exigeix a Cinca que expliqui “tota la veritat” sobre el cas de Panamà

Comunicat de Liberals d’Andorra sobre la vinculació del ministre Jordi Cinca amb els Papers de Panamà:

Davant les informacions aparegudes als mitjans de comunicació que vinculen al Sr. Jordi CINCA MATEOS, actual Ministre de Finances, en diferents episodis relacionats amb els “Papers de Panamà”, i molt especialment davant les explicacions que ell mateix ha proferit, poc convincents i menys aclaridores, a mesura que afloraven aquests episodis, Liberals d’Andorra constatem que es mantenen, i fins i tot augmenten, els dubtes que planen sobre aquest afer i les seves múltiples i extenses ramificacions.

El Sr. Cinca ha proporcionat les explicacions que ha cregut adient, sempre de forma esbiaixada i parcial, per anar esquivant les seves responsabilitats com a persona pública i, per tant, com a garant no només de l’ètica, de la moral i de la bona praxis, si no també de l’estètica política. Unes explicacions que es troben al límit de la veritat, quan no de l’engany o la mentida.
El Sr. Cinca ha manifestat, des del primer dia, que en aquella època personalment treballava per a una empresa que era la propietària de la societat panamenya Mariette Holding Inc, de la que ell era apoderat, i d’aquí la seva relació amb els Papers de Panamà.

Des de Liberals d’Andorra preguntem si aquesta relació del Sr. Cinca amb l’empresa “per a la qual treballava” era simplement laboral, com ell ha indicat, o anava més enllà i comprenia un estatus o condició accionarial dins d’aquesta empresa, o d’alguna de les
seves branques societàries, és important esclarir aquest fet i fem la pregunta perquè cal una resposta per part del ministre.

Les preguntes i dubtes també s’estenen a d’altres àmbits d’activitats, poc estètiques de l’ara ministre, com les aparegudes, pocs dies enrere, en mitjans de premsa digitals espanyols (Ok Diario i Nacional.cat), en que s’explicita, com sembla ser, que el Sr. Cinca va realitzar personalment tasques de transport de lingots d’or en brut, provinents de Costa de Marfil, entre Barcelona i Andorra. Si més no, així apareix en el document gràfic, en forma de carta, que aporten i publiquen els citats mitjans. També un altre mitjà digital, Cronicaglobal.com, fa un breu resum de les activitats de “l’empresa per a la que treballava” Cinca, i apunta cap a l’entramat societari que envoltava dita firma, tant a l’Àfrica com a Sud Amèrica. El resultat són uns episodis massa foscos i pocs clars en tot aquest afer que, amanits amb la pobresa argumental de les explicacions del ministre fins a la data, fan d’aquesta situació un moment in assumible per al país.

Creiem en el respecte al torn de paraula que ha de tenir tothom en defensa legítima de la seva honorabilitat. Hi creiem i defensem aquest dret, que es transforma també en obligació quan és el cas d’una figura pública, com la d’un ministre del Govern d’Andorra.

Un Ministre de Finances, que te atribucions en matèries tan sensibles i importants com les finances, el pressupost, tributs i el joc, i de qui depèn també, el màxim òrgan de la lluita contra el blanqueig i la corrupció, la UIFAND la base i fonaments de tot Estat.

És per aquests motius, per què creiem en la paraula i creiem en la veritat, que exigim al ministre de Finances, Sr. Jordi Cinca, un acte de transparència absolut, de manera que expliqui tota la veritat i d’un sol cop, aquest afer al voltant de la seva persona, i que està afectant al país.

Liberals d’Andorra manifestem que l’opacitat del Sr. Cinca està malmetent la imatge del país cada dia que passa, per culpa de la nefasta gestió del seu afer, que no per tenir un origen preterit i un escenari passat deixen d’afectar el present d’Andorra i la nostra imatge de país.
Liberals d’Andorra exigeix, legítimament i en ús del seu dret de ser informat, que el Sr. Cinca expliqui tota la veritat i, en cas d’haver faltat a la mateixa, que actuï en conseqüència d’acord amb les seves pròpies paraules.

Executiva Liberals d’Andorra

1 comentari

  1. Serà més fàcil aclarir el misteri de la Santísima Trinitat que lo del Cinca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *