L’article 13

Estem envoltats de xifres: 33 són els graus que ha baixat la temperatura a Ucraïna – i em costa d’assimilar com es deu respirar en aquestes circumstàncies-. 400.000 són els que tenen dret a vota a Kuwait, respecte del milió dos-cents que diu que hi viuen – i la democràcia que confeccionen em resulta del tot abrupta-.

2 són els cervells que tenim les persones…. El del cap i el de l’estómac, m’explica en un diari la Irina Matveikova, una especialista en endocrinología que ens repeteix pedagògicament allò que ja sabem intuïtivament: que hi ha una connexió directa entre l’envelliment precoç, els processos degeneratius de pell i articulacions i la salut de l’estómac…. És a dir, que si menges malament, el sistema digestiu, que és el major depurador del cos, deixa de funcionar i t’intoxiques. L’estómac és intel·ligent: és una xarxa extensa de 100 milions de neurones interconnectades que té capacitat de produir i alliberar els mateixos neurotransmissors, hormones i mol.lècules químiques que produeix el cervell superior…. la famosa serotonina! Sí, aquella hormona que ens dóna sensació de felicitat, resulta que es produeix en un 90% a l’estómac i en un 10% al cervell.

Si hi penso… entre el fred i la falta de honestedat política, la veritat és que se’m fa a l’estòmac com una mena de bola d’informació difícil d’empassar…. I de postres, un de músic, -però d’aquells que fan mal so.-…

Perquè, en definitiva, 13 és el numero de l’article de la nova llei antiterrorista que ha fet aprovar Chavez a Venezuela, que preveu l’obligació del ciutadà de delatar. Caram, caram! Es per aclarir-ho, si és que us ha passat per alt la informació. Vull dir que els veneçolans són subjectes que ja estan obligats a delatar l’incomplidor, o un altre manera de dir-ho, ho és “tot aquell organisme, persona natural o jurídica”, i a més, ha de fer-ho sobre qualsevol transacció, il•lícita o no. La informació que s’ha de passar és la d’activitats “sospitoses (que) no és una denuncia penal i no requereix de les formalitats i requisits d’aquesta manera de procedir, ni arrossega cap responsabilitat penal, civil o administrativa con el subjecte obligat i els seus empleats o per qui el subscriu”. I afegeixo un detall: qui no denunciï oportunament una activitat que el Govern consideri irregular pot ser sancionat amb multes superiors als 17.000 dòlars.

Directament, se m’ha tallat la gana.

No sé si em sortiran taques, acné, o psoriasi a la pell…. perquè si l’estómac ja no pot empassar tanta misèria oligarquitzada, potser la toxina se’m queda per sempre a dins i surt en forma d’èczema…… O d’altres coses pitjors!!!

Je suis desolé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *