L’Apaag i el SEP inicien converses amb el Govern sobre la reforma de les jubilacions

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va presentar les primeres simulacions sobre com podrien quedar els complements de jubilació dels funcionaris després de la reforma plantejada pel Govern. Els responsables del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) i l’Associació de Personal Adscrit a l’Administració General (Apaag), Santi Rodríguez i Albert Verdú, han reconegut que es van trobar dijous amb Cinca per tenir un primer contacte, ja que ‘cal afinar els números’, ha dit Rodríguez. Després d’aquest primer pas, els sindicats valoraran els càlculs proposats per l’Executiu i probablement demanaran una altra reunió amb el ministre per acabar de definir alguns paràmetres o punts de referència de les simulacions, segons han exposat.

L’Apaag i el Sep han tingut accés ja a les primeres simulacions del Govern sobre la reforma del model de jubilacions dels funcionaris. Així ho han confirmat els representants dels dos sindicats, Albert Verdú i Santi Rodríguez, que han confirmat que es van poder reunir amb el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, dijous a la tarda.

Amb tot, el representant de l’Apaag, Albert Verdú, ha insistit que es tracta d’una primera presentació de dades i que ‘no és definitiva’, sinó que cal fer encara alguns ajustos.

Entre aquests hi ha les característiques i punts de referència utilitzats per fer aquestes simulacions, per saber els resultats que es donarien en diferents situacions laborals, ha indicat.

Per la seva part, el secretari general del SEP, Santi Rodríguez, ha manifestat que els números ‘van en la línia del que ja havien dit que farien’ i que ‘hem d’afinar una mica els números’. En aquest sentit, Rodríguez s’ha referit per exemple al percentatge que haurà de posar cada part en l’aportació mixta per a les jubilacions, que han de veure si són els definitius o hi ha altres opcions.

És, segons sembla, una negociació oberta que haurà de seguir en les pròximes setmanes amb l’anàlisi i la valoració de les dades per part de la Junta de l’Apaag i de l’assemblea d’afiliats del SEP.

La setmana vinent, ha reconegut Verdú, es podrien acabar d’analitzar les dades i a principis de l’altra, es podria fer una petició al ministre per concretar més les simulacions ‘fins a ajustar a paràmetres que donin resultats que per nosaltres siguin concloents’, ha assenyalat.

1 comentari

  1. santi centrat en les negociacions, i deixa les morenetes al festa reiet! AYAYAY!!!!

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES