La Xarxa d’Empreses Inclusives incorpora quatre noves companyies

Al centre, la ministra Conxita Marsol, acompanyada per les representants de les noves empreses inclusives (SFGA)
Al centre, la ministra Conxita Marsol, acompanyada per les representants de les noves empreses inclusives (SFGA)

Les empreses del grup Heracles Pirinenca de serveis, S.A. i Construccions i Edificacions les Valls S.A.U. (Cevalls); Knowza S.A.U. i Activitats Comercials Andorranes S.A.U, s’han incorporat avui dimarts, 5 de desembre, a la Xarxa d’Empreses Inclusives mitjançant la signatura d’un conveni amb la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol.

La iniciativa Xarxa d’Empreses Inclusives, iniciada el 2017, té la finalitat de facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat i garantir una igualtat d’oportunitats efectiva. La ministra Marsol ha destacat la importància de la implicació del teixit empresarial perquè funcioni amb èxit un projecte que s’emmarca en l’estratègia engegada pel Govern el 2016 per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat. En aquest sentit, ha posat l’accent en la necessitat de conscienciar, fer visible i donar a conèixer la possibilitat que tenen les empreses d’afavorir la inclusió.

La signatura d’avui formalitza la incorporació al mercat laboral d’una persona a cadascuna de les quatre noves empreses adherides a un programa que té per objectiu identificar les ofertes de treball per a facilitar la inclusió dins d’entorns laborals oberts, inclusius i accessibles.

Des del primer conveni signat amb Andorra Telecom, s’han adherit a la Xarxa, incloses les 4 d’avui, 42 empreses que han creat 43 llocs de treball (actualment són 40 empreses adherides que ofereixen 41 llocs de treball perquè dos negocis ja no existeixen). En tots els casos les places proposades presenten característiques i condicions que responen a la necessitat específica de l’empresa, i que s’adapten als perfils de les persones que ocuparan la feina. Les companyies que formen part del projecte pertanyen a diferents sectors d’activitat: serveis, comerç, indústria, hostaleria, comunicacions, activitats administratives i serveis auxiliars, activitats sanitàries i de serveis socials, activitats artístiques, recreatives i d’entreteniment.

Les empreses identificades com a inclusives tenen a la seva disposició diferents serveis de suport a la inclusió laboral del Servei d’Ocupació, i en aquest aspecte ja compten amb un itinerari específic en orientació laboral per a les persones que necessitin seguiment i suport. Aquest suport també preveu l’acompanyament a l’empresa previ a la incorporació, el seguiment de la contractació, la dedicació d’un preparador laboral el temps necessari, el seguiment posterior de la persona en el seu lloc de treball i l’assessorament tècnic en cas de ser necessari, pel que fa a l’accessibilitat d’espais o a la compra de productes de suport.

El departament de Treball té actualment comptabilitzades 103 persones amb discapacitat ocupades en un entorn de treball ordinari -la gran majoria en empreses, si bé 18 persones treballen al Govern o als comuns-. En aquest centenar s’inclouen les contractacions de la Xarxa d’Empreses Inclusives, aquelles que no en formen part, i també les realitzades mitjançant el programa de foment de l’ocupabilitat al sector públic.

[do_widget id=category-posts-pro-64]