La Universitat d’Andorra obre les preinscripcions

La Universitat d’Andorra (UdA) ha obert el període de preinscripció per al proper curs 2012-2013, un tràmit que es formalitza fàcilment a través del formulari de preinscripció al web www.uda.ad.

Així, pel que fa a les formacions universitàries presencials de primer cicle (bàtxelor europeu, en 3 anys), està oberta la preinscripció a Informàtica, Administració d’empreses, Ciències de l’educació i Infermeria. Els bàtxelors en Informàtica i en Administració d’empreses també s’ofereixen en format virtual, amb la possibilitat de combinar a la carta les dues modalitats (presencial i virtual).

Al mateix temps està oberta la preinscripció als estudis virtuals en Dret, Humanitats, Comunicació i Llengua catalana. Aquestes dues últimes carreres han rebut recentment l’aprovació oficial del pla d’estudis.

Cal destacar que tots els bàtxelors de la Universitat d’Andorra donen accés als estudis de segon cicle (màster) als països de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES). Es tracta, doncs, de titulacions plenament reconegudes a les universitats europees, i que en certs casos obren la porta, fins i tot, a una doble titulació. Així, en virtut del conveni amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), els estudiants de l’UdA obtenen el títol oficial de grau de l’Estat espanyol amb la superació de 60 crèdits addicionals (1 any).

Pel que fa a l’homologació de títols, fins avui al 100% dels titulats de l’UdA que han fet els tràmits administratius a l’estranger se’ls han homologat els estudis.

D’altra banda, a més dels bàtxelors europeus, l’UdA ofereix una formació d’ensenyament professional superior (diploma professional avançat, en 2 anys), en aquest cas en Administració i finances. Es tracta d’una especialitat adaptada a les necessitats del sistema productiu andorrà, i això fa que, en finalitzar els estudis, els alumnes s’integrin amb facilitat al mercat laboral.

Completen l’oferta de l’UdA el programa de doctorat, els postgraus en Dret andorrà i en Assessorament tècnic comercial, el curs d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys, i alguns cursos d’actualització virtuals. Aquest proper setembre començaran, per exemple, quatre cursos d’actualització amb continguts específics d’Andorra, ja sigui en l’àmbit del dret o en el de l’economia.

Per eixamplar el ventall d’oportunitats dels seus estudiants, l’obertura al món és una prioritat de la Universitat d’Andorra. Destaquen la col·laboració amb universitats i institucions d’altres països, els estudis amb pràctiques i estades a l’exterior, l’oferta de dobles titulacions, la participació en projectes internacionals, el professorat col·laborador d’altres països i la presència a les xarxes universitàries internacionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *