La tradicional Escudella de Sant Antoni de la capital serà dimarts

El proper dimarts, dia 17 de gener, festivitat de Sant Antoni Abat, a la plaça Guillemó, a partir de la una del migdia, se celebrarà la tradicional Escudella de Sant Antoni d’Andorra la Vella, oberta a tothom, per degustar-hi el plat més representatiu de la nostra gastronomia.

Aquesta manifestació popular, ben arrelada en el calendari festívol de la vila d’Andorra la Vella, des de fa 43 anys, es va reprendre d’una tradició multisecular, a partir de l’any 1970, a iniciativa dels Tons de l’avinguda Meritxell.

Efectivament, a Andorra la Vella, durant segles, el dia de Sant Antoni, es feia una vianda barrejada, a base de productes del porc, destinada a les persones més desvalgudes i necessitades de la parròquia, que se’ls oferia en honor del sant, conegut popularment com “l’advocat dels pobres”.

 

Una escudellada multitudinària

L’Escudella de Sant Antoni, organitzada pel Comú de la Parròquia i la Confraria d’Escudellaires d’Andorra la Vella, és una manifestació multitudinària que aplega cada any milers de persones a l’entorn de les de les 10 fogaines emplaçades al bell mig de la plaça – 8 fogaines d’escudella i 2 fogaines de caldo, per coure-hi les mandonguilles -, on s’hi condimenta tots els ingredients precisos i indispensables per extreure’n una escudella de les millors del Pirineus.

Enguany, és previst que s’hi serveixin i reparteixin un total de 3200 racions d’escudella, preparada per 74 escudellaires – 62 adults i 12 joves -, que ja encendran el foc a trenc d’alba.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *