La Seu organitza dos nous tallers de formació per al Retaule de Sant Ermengol

Avui s’han presentat en roda de premsa dos nous tallers de formació dirigits a la millora de l’espectacle del Retaule de Sant Ermengol, canalitzats per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Aquests tallers són gestionats per la Fundació Societat i Cultura (FUSIC), i promoguts pel Centre de Promoció de Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya.

Les dues noves propostes de formació es concreten en un taller dedicat a l’anàlisi del fet espectacular en el Retaule de Sant Ermengol i en un altre taller sobre interpretació teatral d’aquest mateix espectacle.

En la presentació d’aquests nous tallers, el regidor de Cultura de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Martín, ha remarcat la importància a l’hora de promocionar la cultura, la col•laboració entre l’administració, les entitats culturals de la ciutat i la iniciativa privada per poder tirar endavant propostes d’arts escèniques com és el Retaule de Sant Ermengol. “La suma d’esforços dels tres eixos és la forma que cal seguir a l’hora de portar a terme activitats culturals”, ha manifestat Martín.

Per la seva part, el president del Patronat Retaule de Sant Ermengol, Jesús Galindo, ha manifestat que l’organització d’aquests tallers “forma part del procés de millora continuada de l’espectacle i servirà per encarar millor el seu futur”. Galindo ha explicat també que des del patronat es busca la consolidació del Retaule entre els propis ciutadans de la Seu i també que es conegui arreu de Catalunya. “A part que l’espectacle sigui un èxit de públic també cerquem fer-lo cada any millor”.

En aquest sentit, el president del Patronat Retaule ha volgut remarcar que es persegueixen dos objectius: “que el retaule esdevingui un element de promoció cultural i econòmic de la Seu, i consolidar l’espectacle en la vida cultural de la ciutat, tot obrir-nos a la resta del país”.

Tant des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Seu com des del propi Patronat Retaule de Sant Ermengol s’ha subratllat que aquests tallers de formació aporten més participació dels veïns de la ciutat i comarca, a part de millorar l’espectacle, cohesionen al grup d’actors i actrius amateurs, i ajuden a la incorporació de gent jove. “També ens aporten la visió i l’ajut dels professionals de les arts escèniques al nostre espectacle sense perdre la nostra essència, ja que el retaule forma part de la cultura popular”, ha afegit Jesús Galindo.

A més, tant el regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Seu, Jordi Martín, com el el president del Patronat Retaule, Jesús Galindo, han fet una crida als ciutadans de la Seu i comarca per tal que vagin a veure l’espectacle i participin del mateix, sobretot la gent jove. Alhora, han volgut fer extensiva aquesta crida al teixit empresarial, a la Unió de Botiguers, a l’Associació d’Hostaleria, als promotors econòmics i a les entitats culturals amb l’objectiu de fer sinergies per col·laborar en la realització d’aquest espectacle que ens identifica.

Els tallers

Per aquest any 2012, s’han organitzat dos nous tallers: el d’anàlisi del fet espectacular en el Retaule de Sant Ermengol, que tindrà lloc els dies 14 i 21 d’abril, al centre cívic El Passeig, de cinc de la tarda a les vuit del vespre, i que anirà a càrrec d’Isabel Cabós, gestora cultural, mediadora i actriu; i el taller d’interpretació teatral dirigit per Joan Hernández, actor, músic, director d’escena i docent, que es portarà a terme els dies 4, 6, 11, 13, 18, 20, 25 i 27 de juny, a les instal•lacions de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell.

En el taller d’anàlisi del fet espectacular en el Retaule de Sant Ermengol es donaran les eines necessàries per millorar la seva representació. La tallerista conduirà les sessions per tal de vehicular les aportacions dels participants al taller. Després d’aquesta anàlisi s’acordaran entre tots les intervencions concretes en l’escenificació a portar a terme.

Pel que al taller d’interpretació teatral, també es donaran els mitjans necessaris per enfrontar-se a la interpretació d’un personatge teatral, tot partint dels personatges, textos i situacions de l’espectacle del Retaule de Sant Ermengol. Tot això, es portarà terme a través d’exercicis, jocs teatrals, improvisacions, per treballar els signes principals de l’actor, fent especial èmfasi en la mímica, gest i moviment, sense oblidar el to i la paraula.

Inscripcions

Tothom que hi vulgui prendre part en algun d’aquests dos tallers, cal que faci la seva inscripció a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Ambdós tallers són gratuïts i són oberts a tothom, a partir de 14 anys.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *