La Seu inicia una nova acció per identificar i controlar els gossos

La Policia Municipal de la Seu d’Urgell ha iniciat aquest mes d’abril una nova acció d’identificació i control de gossos pels carrers de la ciutat. L’acció la porten a terme agents de paisà de la Policia Municipal que demanen als ciutadans que passegen amb gossos la identificació de l’animal de companyia i alhora recordar-los l’obligació que tenen de recollir els excrements del gos de la via pública.

Des que es va iniciar aquesta nova acció, la Policia Municipal ja ha iniciat quatre expedients sancionadors per portar el gos deslligat o per deixar al mig del carrer la defecació de l’animal.

Cal remarcar també que la majoria dels propietaris de gossos que els agents han demanat la identificació de l’animal tenien la documentació necessària del seu animal de companyia, ja que el gos portava penjada al collaret la corresponent placa censal.

En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament urgellenc, Lluís Biosca, ha explicat que l’objectiu d’aquesta nova acció de la Policia Municipal “és compatibilitzar els interessos i la convivència entre els ciutadans que tenen animals de companyia i la resta de vianants i usuaris de les zones i espais públics”. Biosca ha afegit que “la tasca de la policia és, bàsicament, de caràcter preventiu i informatiu, per facilitar aquesta convivència”.

En l’actualitat, la Seu d’Urgell compta amb un total de 521 gossos amb placa censal tal i com indica l’ordenança municipal de control i tinença d’animals. Recordem que la circulació de gossos sense xapa censal municipal està sancionada, podent arribar als 60 euros de multa per part del propietari de l’animal.

També cal remarcar que la gran majoria de ciutadans que tenen gos actuen amb civisme alhora de passejar el seu animal.

Per obtenir aquesta placa censal, cal dirigir-se a l’Oficina del Servei de Proximitat de la Policia Municipal que es troba ubicada a la plaça del Carmen, els dilluns i els dimecres, d’11 del matí a 12 del migdia; i els dimarts i els dijous de dos quarts de sis a dos quarts de set de la tarda.

La documentació necessària que cal aportar en el moment de formalitzar la placa és el DNI del propietari, demostrar que l’animal està censat, la targeta sanitària del gos i en cas de ser un gos potencialment perillós, també cal presentar la llicència pertinent i l’assegurança obligatòria. També cal portar el gos en el moment de fer la sol•licitud per obtenir la identificació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *