La Seu d’Urgell tornarà a ser etapa de la travessa en BTT TRANSPYR

transpyrLa Seu d’Urgell tornarà a ser arribada i sortida d’etapa de la 5a edició de la travessa en BTT Transpyr. Així s’ha acordat aquest matí en la reunió mantinguda entre l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i el director tècnic de la cursa, Oriol Sallent, perquè la capital alturgellenca sigui final d’etapa de la prova el dilluns 30 de juny, a la plaça dels Oms, i el dimarts 1 de juliol, sigui etapa de sortida des de la zona esportiva municipal.

Per cinquè any consecutiu, des que es va iniciar la Transpyr, la Seu d’Urgell estar en el mapa d’aquesta travessa ciclista que creua el Pirineu des de la localitat empordanesa de Roses i que enguany finalitzarà a Hondarribia (País Basc).

La Transpyr d’enguany consta de 7 etapes (una menys que en les edicions passades) amb un total de de 785 quilòmetres. Del 29 de juny al 5 de juliol les etapes seran: Roses-Camprodon (29 juny); Camprodon-La Seu d’Urgell (30 juny); La Seu d’Urgell-El Pont de Suert (1 juliol); El Pont de Suert-Ainsa (2 juliol); Ainsa-Jaca (3 juliol); Jaca-Roncesvalles (4 juliol); i Roncesvalles-Hondarribia (5 juliol).

Transpyr cada vegada més internacional

Transpyr cada vegada té més èxit a nivell internacional. Tant és així que en la seva major part, els participants estrangers són europeus, predominant els belgues amb un 15% del total, seguits de britànics, alemanys i francesos. Però aquest any abunden també participants dels Estats Units, Centre Amèrica, Israel, Austràlia i fins i tot de la Xina .

Del 50% de participants de l’Estat espanyol, la majoria són catalans, seguits de bascos, valencians i madrilenys. Respecte les raons de la seva popularitat, aquestes semblen centrar-se en dues motivacions. D’una banda, des de fa uns anys, ciclistes assidus al calendari internacional de curses per etapes denominen a Transpyr com El graduat en Mountain Bike, per considerar-lo un esdeveniment d’autèntic mountain bike per les exigències tècniques, l’alt nivell físic dels competidors, el compartir frustracions i alegries amb el company d’equip, la capacitat de tornar-se a alçar i superar obstacles de tota mena, etc. D’altra banda, molts participants vénen per la il•lusió d’un trajecte que comença a la Mediterrània i acaba al Cantàbric, l’espectacularitat del paisatge canviant dels Pirineus, la missió d’arribar al mar i l’ambient internacional, cordial i amb gran experiència ciclista .

La recentment estrenada Transpyr Road, versió en ciclisme de carretera, tampoc es queda enrere i ronda el 40% de participació estrangera, amb presència xilena, sueca, danesa o anglesa, entre d’altres nacionalitats.

TOTES LES NOTÍCIES