Formatges Camps, de la població del Palau d’Anglesola (Pla d’Urgell), és la formatgeria catalana no pirinenca que s’ha convidat perquè estigui present a la 29a Fira de Formatges Artesans del Pirineu en el marc de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell.
Val a dir que aquesta acció de convidar una formatgeria artesana catalana fora de l’àmbit del Pirineu és una col·laboració amb l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA).
Recordem que la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, aparador dels millors formatges artesans elaborats a banda de la serralada pirinenca, també convida a formatgeries artesanes d’arreu de l’Estat i d’Europa -enguany estarà present la formatgeria Quesería Facendera, de la muntanya de la província de Lleó- però també a formatgers artesans d’altres punts de Catalunya, com és el cas en aquesta edició de Formatges Camps.
Formatges Camps elabora formatges artesans des de l’any 2000. Es tracta d’una empresa jove i emprenedora, creada pels fills d’una família amb tradició agrícola durant diverses generacions.
L’any 2000 van prendre la iniciativa d’elaborar formatges artesans amb la millor qualitat possible, respectant les tradicions i el medi ambient. La llet que fan servir per a fer els seus formatges prové de la selecció de cabres de raça murcià-granadina, d’ovelles de raça asaf, i vaques frisones amb una alimentació molt acurada i equilibrada.