La necessitat d’innovar en els diferents aspectes de la vida centra el col·loqui de la Setmana de la Creativitat

La necessitat de ser creatius i innovadors en els diferents aspectes de la nostra vida i de convertir les nostres idees en una realitat, ha estat la idea central del col·loqui ‘Andorra, un país creatiu?’ emmarcat dins la programació de la Setmana de la Creativitat que s’està celebrant al Centre Cultural la Llacuna. Diferents actors del món de la cultura, la comunicació i la filosofia han compartit la seva visió sobre la realitat creativa. Sergi Mas, Irina Robles, Albert Villaró, Joan Massa, Oriol Vilella, Carme Tinturé, Diana Pérez i Èric Rossell, han coincidit que a Andorra hi ha molt talent però no tots consideren que s’estigui materialitzant. Depenent de les disciplines, les opinions han estat molt dispars, ja que per exemple els experts en el món de la música o el teatre sí que creuen que hi ha molta creativitat al país i que es demostra en la gran quantitat de músics o actors que estan sortint, però en canvi no es considera el mateix en l’àmbit de la pintura.

Dins la Setmana de la Creativitat, aquest dimecres ha tingut lloc el col·loqui ‘Andorra, un país creatiu?’, per debatre sobre l’estat de salut actual de la creativitat a Andorra des de la perspectiva de diferents àmbits culturals i creatius. Sergi Mas, Irina Robles, Albert Villaró, Joan Massa, Oriol Vilella, Carme Tinturé, Diana Pérez i Èric Rossell, han mantingut una conversa moderada per Noemí Rodríguez, que ha tingut lloc a la Sala d’Actes de La Llacuna. Tots els participants han coincidit a destacar la necessitat de ser creatius en tots els àmbits de la nostra vida i portar a terme les idees pròpies per aconseguir els objectius personals.

Alguns dels conferenciants han atès als mitjans de comunicació abans de començar l’acte i tots ells han considerat que Andorra travessa un bon moment creatiu. Oriol Vilella s’ha referit al món de la música i ha recordat la gran quantitat de músics i grups que estan sortint al país, que evidencien la creativitat que existeix. De fet, ha aprofitat per explicar que l’Associació de Músics està valorant si la seva funció segueix sent necessària al país perquè la situació des de la seva creació a ara ha canviat força, tot i que descarta que es desfaci perquè no se sap el que pot passar d’aquí a uns anys.

Pel que fa a les arts escèniques, Irina Robles s’ha mostrat convençuda que el teatre està aflorant i així ho demostren la gran quantitat de companyies teatrals, tot i que considera que manquen espectacles de creació. Robles s’ha mostrat convençuda que la creativitat ajuda les persones en els diferents aspectes del dia a dia a ser més flexibles i buscar noves idees, “ens obre tot un camp a explorar, no partir d’idees que ja sabem”.

Finalment, el filòsof Joan Massa ha destacat la creativitat dels nens i la necessitat de no deixar de ser nens quan ens fem grans, per poder seguir sent creatius. En aquest sentit, s’ha referit al Mite de la Caverna de Plató, del qual s’ha llegit un fragment durant el col·loqui, per fer referència a l’intent de sortir d’una caverna i mirar la llum. Massa l’ha considerat un símbol que ha travessat la història del pensament i un reflex de la idea d’atrevir-se a pensar i ser creador.

Text i foto: ANA

1 comentari

  1. Pero per tot tipus de situacio a persona socialment .ja que hi ha personas amb molt ingeni i sen fan decostat i no es poden excloure…maravellosa accio de posibles ampliaments de base a fonaments d.un pais educacio e artistes ..

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES