La necessària ampliació dels horaris comercials

El tema dels horaris comercials és un dels primers a sortir de nou a la palestra política en aquesta legislatura que tot just comença. I de nou la polèmica està servida perquè cadascú s’aferra a defensar el s seus posicionaments amb arguments que moltes vegades estan lluny de la racionalitat i ben a prop de la demagògia.

És el que els passa als socialdemòcrates, que tot i que ja van admetre l’error que havien comès amb la regulació que van emprendre, s’entesten ara de nou en ressaltar les maldats d’una major flexibilització. El PS no vol que se’l vegi com a capitulador en aquesta matèria i potser algú hauria d’explicar als seus dirigents que rectificar és de savis. El primer secretari en funcions del PS, Ferran Goya, potser per falta d’arguments més sòlids, ha qualificat de “cafrada” la proposta del Govern, el que demostra que el tema es continua abordant des de la visceralitat. “Estan al servei dels que estan”, manifesta avui Goya , utilitzant un discurs que ha estat comú al PS durant molts anys de govern liberal però que s’ha comprovat que ja no li dóna cap rèdit polític.

El cert és que, més enllà de batalles polítiques, hem de ser conscients que estem en un país turístic i que, com a tal, hem de donar les màximes facilitats als turistes a l’hora de comprar, i això passa irremeiablement per tancar les botigues més tard i obrir el màxim d’hores, sempre i quan al propietari li resulti rendible. A d’altres zones turístiques ja fa temps que ho han entès, però aquí continuem donant voltes sobre la mateixa qüestió. Com també li donem voltes a si ha d’haver carrers tancats a la circulació i exclusius per a vianants, quan s’ha demostrat a tot arreu que beneficien al conjunt del comerç.

Una altra cosa és que la flexibilització dels horaris s’hagi de fer –com tohtom coincidirà- amb el màxim respecte per als drets dels treballadors: obrir més hores no vol dir que els empleats necessàriament hagin de treballar més hores, sinó que segurament en molts casos s’haurà de procedir a la contractació de més plantilla, aspecte positiu a tenir en compte en l’actual situació de crisi econòmica.

L’Executiu tindrà, més enllà de l’elaboració de la nova normativa, la important missió de vetllar perquè la tan mencionada conciliació de la vida familiar i laboral sigui una realitat i haurà de garantir també que hi hagi un mínim de dies d’obligat tancament. I els sindicats, per la seva part, haurien de jugar també aquí un paper important, defensant els treballadors quan es produeixin abusos. No hi ha cap altra via, si el que es pretén és la revitalització del sector comercial i que aquest continuï sent un dels punts forts de la nostra economia.

7 comentaris

 1. El Nadal es massa, jo estat a botigues a 10 hores diaries i mes de 30 dies sense festa i no diguis res, normament tenin una colla de encarragats dones i homes q son pitxor q els propis amos
  Andorra nomes es valora el nivell de peloteo, no la profesionalitat

 2. Ja nomes falta publicitat de credits a Forum, no podeu treurel’s?

 3. Poseu-vos en contacte amb +15144371408 o escriu-nos a la nostra pàgina de Facebook: m.me/marcelleiby.
     Per a qualsevol sol·licitud de préstec entre persones honestes i serioses. Gràcies per contactar-nos
  més comprensió.

 4. si clar, i de pas que es muntin uns plegatins i que els treballadors dormin als establiments!

 5. De un Barceloni.
  De totes maneres ampliar l’horari comercial implica directament contribuir a la molt mala imatge que AND te a l’exterior. Ees diu que es un pais de CACICS (Caciques) i explotadors.

 6. Doncs que nomes es pugui donar el PERMIS OFICIAL per ampliació d’horaris a aquells establiments que adjuntin a la sol·licitud la quantitat proporcional de nous contractes a les hores sol·licitades d’ampliació respecte al nº actual de contractats y que aquest permis quedi anul·lat desde el mateix instant que siguin extinguits els nous contractes. Desde el punt de vista d’un Barceloni, trobo innecessaria cap mes ampliació. AND es veu desde fora com un pais explotador.

  1. I es veritat en tema d respect al treballador la nota es de 0 sobre 10

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *