La JSA es marca el repte de mobilitzar la joventut progressista i implicar-la més en la política

La  Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA) ja és una realitat. L’entitat ha celebrat aquest dissabte la seva assemblea fundacional, que ha servit per aprovar els seus estatuts i per nomenar els membres de l’òrgan gestor. Els seus responsables es marquen com un dels reptes mobilitzar al màxim al col·lectiu a nivell polític per aconseguir, per exemple, una major implicació i participació en les eleccions.

L’assemblea ha aprovat per unanimitat els estatuts i també ha escollit els membres del que serà el seu òrgan gestor. Pere Baró serà el coordinador, amb el suport de les dues secretàries, Liliana Ribeiro i Diana Cubillo; la tresorera Cristina Valen; i els vocals Nil Cartes i Nabil Bettaoui.

Baró ha explicat que “el nostre objectiu és que tots els joves progressistes es facin escoltar i estiguin representats”. Ara, ha remarcat, “tenim una plataforma que ens ajuda”. A la vegada, però, ha advertit que la JSA necessitarà el suport del mateix col·lectiu al qual vol donar veu: “Necessitem d’ells per funcionar”. En aquest sentit, ha destacat que qui vulgui participar en l’entitat, sobretot a través del seu òrgan sobirà que seran les assemblees ordinàries –una cada tres mesos-, “podrà dir el que pensa, parlar del que ens preocupa, posar en marxa projectes socials per ajudar la joventut i rebre formació en polítiques d’esquerra en tota la seva pluralitat”.

El coordinador de la JSA ha volgut fer una crida al col·lectiu perquè s’impliqui en el projecte. “És el moment dels joves; el moment de treballar pels nostres drets i les nostres il·lusions. Ja n’hi ha prou de girar l’esquena a problemes socials que ens afecten”, ha manifestat. En aquest sentit, la plataforma ja treballa en un primer projecte, lligat a la formació per apropar la política, tant del país com global, a qui estigui interessat.

Justament, Baró ha volgut posar en relleu que, malgrat l’aixopluc de l’entitat amb el Partit Socialdemòcrata (PS), que aporta ajuda econòmica i logística, no caldrà està vinculat a la formació per ser membre de la JSA. “Som independents quant a decisió”, ha indicat, “estem oberts a tots els ciutadans, siguin o no andorrans, i benvinguda la gent d’altres partits progressistes”.

El coordinador de la JSA també ha lamentat que, actualment, hi ha molt poca implicació de la joventut en política. Al seu entendre, això té a veure, en primer lloc, amb el fet que “als organismes oficials, Consell i comuns, hi ha poca representació” del col·lectiu, fet que “ha de canviar perquè som els que decidirem el nostre futur i és important que hi siguem”. En segon lloc, també ha lamentat la dificultat per accedir al vot d’una gran part de la població. “Molts joves poden votar però a casa seva, com que els seus pares no poden fer-se andorrans, no han sentit parlar de política andorrana”, ha apuntat. Justament, Baró ha admès que temes com el de la doble nacionalitat o la reducció dels anys necessaris per accedir al passaport andorrà estaran a “l’agenda de diàleg” però, ha deixat clar, la postura que adopti la JSA serà decidia en les assemblees.

(Text i foto: PS)

TOTES LES NOTÍCIES