La iniciació dels joves al món de les drogues centra un col·loqui per a pares

La introducció dels joves i adolescents en el món de les drogues és la temàtica escollida per a la primera xerrada-col·loqui que el Comú d’Andorra la Vella ha organitzat per a pares i mares. El Servei de Joventut ha rebut els dubtes i inquietuds de molts pares sobre com tractar aquest tema amb els seus fills i com reaccionar en cas que detectin algun símptoma, i és per això que s’ha organitzat per primera vegada un taller d’ajuda per als progenitors de la mà de la psicòloga de la salut, Laura Fité, que donarà alguns consells sobre com actuar per prevenir i anticipar-se a les conductes addictives. La directora de Cultura, Joventut, i Participació Ciutadana, Patty Bafino, ha assegurat que si detecten més neguits o preocupacions se seguiran organitzant aquest tipus d’activitats. La xerrada tindrà lloc el dijous a les 20.15 hores a La Central.

Amb el trasllat del Servei de Joventut del Comú d’Andorra la Vella al Parc Central, el número d’usuaris s’ha incrementat, tant de joves que utilitzen les instal·lacions, com de pares que aprofiten l’accessibilitat per demanar consells o traslladar inquietuds. Així doncs, en els darrers mesos ha sorgit diverses vegades la necessitat d’informació sobre el món de les drogues en els joves, i és per això que aquest dijous tindrà lloc la xerrada-col·loqui ‘Puc evitar que el meu fill consumeixi drogues?’, a les 20.15 hores a La Central.

La psicòloga de la salut Laura Fité, proposarà a tots els pares algunes pautes d’actuació davant situacions com el primer consum, o els límits i les normes que cal establir a casa amb els adolescents. Fité aconsella que l’única reacció no sigui sols castigar o controlar perquè “pot provocar que el fill incrementi aquest comportament”, i per tant, “és important que el càstig i la prohibició es manifesti juntament amb la preocupació dels pares, i no trencar la comunicació”. En aquest sentit, també ha considerat oportú tenir en compte diversos factors i no pensar malament en cas que hi hagi algun símptoma que pugui ser provocat per altres motius, sinó que “cal tenir en compte si hi ha desmotivació general, baixada de notes, canvis d’humor, apatia, o trastorn de l’alimentació o el son, i detectar si passa un dia o es repeteix”. En aquesta xerrada no només es tractaran les drogues il·legals, sinó també el tabac i l’alcohol, ja que aquests estan principalment a l’abast dels joves i la majoria ho provaran en algun moment de la seva adolescència.

Fins ara el Servei de Joventut del Comú ha ofert xerrades per a joves sobre ocupació o viatges, i aquesta serà la primera per a pares i mares, tot i que la directora de Cultura, Joventut i Participació Ciutadana, Patty Bafino, ha assegurat que en cas de rebre més inquietuds és possible que se n’organitzin d’altres, ja que “nosaltres basem els projectes en el que detectem, i de moment comencem per aquí”. A més, confien que aquest primer col·loqui serveixi per reconèixer altres possibles necessitats dels progenitors.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES