La futura Facultat d’Odontologia s’ubicarà a l’antic Hotel Cornella i disposarà de residència i clínica universitària

La futura Facultat d’Odontologia de la Universitat de les Valls s’ubicarà a l’antic Hotel Cornella -situat a l’avinguda Meritxell i que des de fa un parell d’anys havia deixat de funcionar com a Hotel Cims-. Amb una superfície de més de 3.000 metres quadrats, l’espai també albergarà una clínica universitària i la residència per als estudiants.

Des de mitjans d’aquesta setmana s’han iniciat les obres a l’antic Hotel Cornella -situat a l’avinguda Meritxell i que des de fa un parell d’anys havia deixat de funcionar com a Hotel Cims- per adequar-lo a la futura ubicació de la Facultat d’Odontologia de la Universitat de les Valls, segons ha explicat a l’ANA Philip Garcia, president de la Fundació Maria Teresa Ricart que és la titular de la Universitat. El contracte és de lloguer i a vint anys, i es va signar entre la Fundació i la propietat el passat dia 1 de maig.

Es tracta d’un edifici de cinc plantes amb més de 3.000 metres quadrats, dels quals 1.200 estaran dedicats a la Universitat. Tres de les plantes seran per la residència dels estudiants i l’espai restant estarà dedicat a la clínica universitària dental on els alumnes faran les seves pràctiques.

L’edifici disposa de dues entrades: una per l’avinguda Meritxell que serà l’accés per als estudiants, i l’altra per l’avinguda Pau Casals per on s’entrarà a la clínica.

Precisament, la ubicació d’una clínica universitària dental desvetlla la incògnita sobre el lloc on els estudiants farien les pràctiques, és a dir, ‘les estades formatives tutelades’.

Les habitacions dels estudiants tindran bany propi i totes donaran a l’exterior. A la planta -1 hi haurà un servei de bugaderia i la terrassa es remodelarà ajardinant-la a l’estil dels espais dels campus universitaris. També disposarà d’una cafeteria que estarà oberta al públic.

D’altra banda, Philip Garcia ha assegurat que ja han entrat en contacte amb restauradors i altres proveïdors de serveis de la zona per oferir menjars i activitats a preus assequibles per als estudiants.

La primera promoció, però, començarà les classes el mes de setembre. Per poder inciar-les, Garcia ha explicat que es durien a terme en aules habilitades al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, tal com estava previst en l’anterior projecte quan la Facultat s’havia d’ubicar a l’Hotel Cassany. En aquest cas, però, l’estada a l’equipament comunal serà més breu ja que la previsió és que les obres a l’antic Hotel Cornella finalitzin durant el mes d’octubre.

Pel que fa al període de preinscripcions per als estudiants que vulguin cursar el màster en odontologia, aquest va començar el passat dia 15 de febrer. Per captar estudiants, ‘la promoció del màster l’estem fent fonamentalment posicionant-nos a través d’Internet, als portals especialitzats i a les xarxes socials’, ha explicat Philip Garcia.

A més, segons el promotor, també han contactat ja amb el col·lectiu docent que impartirà les classes per tal d’establir els calendaris i estan fent promoció en el món educatiu del sud de França i de Catalunya -per la proximitat- i de Madrid.

El pla d’estudis és el que preveu el Tractat de Bolonya, amb tres anys de bàtxelor i dos de màster i un total de 300 crèdits, un primer cicle de 180 crèdits europeus i la superació d’una prova que acredita l’assoliment d’aquest primer cicle, i un segon cicle de 120 crèdits europeus. L’aprovació d’aquest pla d’estudis per part del Govern va obrir la porta a què els estats que formen part de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior reconeguin el diploma que hauran obtingut els estudiants que han cursat el màster a la Universitat de les Valls.

El titular de la Universitat de les Valls també ha explicat que la filosofia del projecte va més enllà del purament acadèmic. Així, la Fundació Maria Teresa Ricart, que ell presideix, ‘té un marcat caire social’ i ‘atorgarà beques d’excel·lència per aquells estudiants que vulguin cursar el màster però no tinguin diners per pagar-se’l’. El preu del primer curs és de 17.500 euros, i inclou tot el material.

1 comentari

  1. Una bona iniciativa, permetent que més estudiants puguin beneficiar-se dels avantatges de disposar d’una residència universitària pròxima al centre d’estudis i pràctiques. Salutacions.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES