La Federació Allem i Integra Pirineus presenten el projecte pilot ‘Som Rurals, Som de Muntanya’

Cartell anunciant la presentació del projecte "Som Rurals, Som de Muntanya"
Cartell anunciant la presentació del projecte “Som Rurals, Som de Muntanya”

El CETAP (Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu) de la Seu d’Urgell acollirà divendres vinent, 3 de novembre, la presentació del projecte “Som Rurals, Som de Muntanya”, una iniciativa pionera que té com a objectiu desplegar suports socials de proximitat per a una quarantena de persones en nou comarques rurals i de muntanya de la demarcació de Lleida. L’acte, previst a dos quarts de dotze del migdia, comptarà amb la participació de representants del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (CCAU), Integra Pirineus i la Federació Allem.

L’acció pilot vol treballar des de la innovació el procés de transformació de l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat per discapacitat, trastorns de salut mental i altres causes d’exclusió social, que veuen agreujat el seu dia a dia per l’aïllament en viure en territoris rurals o de muntanya.

Durant la presentació s’explicarà com s’acompanyarà les persones beneficiàries del projecte i com s’obtindrà un recull final d’evidències que representin la realitat del col·lectiu, a més d’exposar-se el perquè sorgeix aquest programa i quines són les necessitats a l’Alt Urgell. 



Projecte amb finançament europeu

“Som Rurals, Som de Muntanya” (SR-SdM) és un projecte finançat pels Fons Europeus Next Generation a través del Ministeri de drets Socials i Agenda 2030 de l’Estat espanyol i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. Es duu a terme gràcies al treball conjunt de set entitats sòcies de la  Federació Allem (la Fundació Integra Pirineus, l’Associació Discapacitats d’Aran (ADDA), la Cooperativa Alba Jussà, l’Associació Amisol, l’Olivera Cooperativa i l’Associació Talma), amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, els Consells Comarcals i les Àrees Bàsiques de Salut de les comarques corresponents.



Identificació de necessitats a les zones rurals o de muntanya

La voluntat final és aconseguir un resultat directe que beneficiï les persones del territori. La identificació de les necessitats específiques serà clau per a poder desplegar i apropar suports socials flexibles per a la vida, d’acord amb les necessitats i preferències de persones vulnerables que viuen a les zones rurals i de muntanya i que pateixen aïllament no desitjat. El projecte vol contribuir també a la reconstrucció de les xarxes naturals de suport familiars i comunitàries, i a facilitar l’accés a les cures, els béns i serveis bàsics, el lleure, la cultura i l’esport.

Tot plegat, ha de ser possible gràcies a l’establiment d’una cooperació estable entre serveis socials de l’Administració local i de l’àmbit de la Salut amb les entitats socials del territori sòcies d’Allem.

[do_widget id=category-posts-pro-64]