La Duana comissa 12 vehicles i 18.425 paquets de cigarretes el primer trimestre de l’any

La Duana ha realitzat, durant el primer trimestre de 2016, un total d’11 actuacions que han conclòs amb el comís de 12 vehicles i 18.425 paquets de cigarretes valorats en 31.359,70 euros.

L’actuació més destacada del trimestre va tenir lloc el passat 11 de març a la frontera franco-andorrana, i s’hi van veure implicats 6 vehicles amb matrícula francesa.

La Duana andorrana va organitzar un dispositiu de control a la RN 22, dins la franja duanera, en el tram entre la rotonda de la sortida del túnel d’Envalira i la Duana de Porta. Els fets van tenir lloc vers les 20 hores quan agents de la Unitat de frau duaner van adonar-se que diversos vehicles que es dirigien cap al control, feien mitja volta i es dirigien a gran velocitat cap a la vila del Pas de la Casa.

Els agents de Duana s’hi van desplaçar i van localitzar els quatre vehicles constatant que en la part posterior duien diversos embalums de tabac preparat per ser transportat il·legalment per la frontera. Els agents van aixecar quatre expedients sancionadors per infracció de contraban, procedint al comís dels vehicles i del tabac, que consistia en 6.830 paquets de cigarretes de diverses marques valorats en 11.975,60 euros.

A continuació, els agents van detectar dos vehicles sospitosos que es dirigien cap a la duana de Porta, i que en veure el dispositiu de control van donar mitja volta escapant cap al Túnel d’Envalira. Els agents van iniciar una persecució que va finalitzar al peatge del túnel quan van fer aturar els vehicles sospitosos. En el control dels vehicles els agents van constatar que duien al maleter diverses bosses de viatge amb tabac. La Duana va comissar els vehicles i el tabac (2.420 i 1.280 paquets de cigarretes de diverses marques) i va imposar dos sancions d’imports de 4.560,30 euros i 2.557,80 euros respectivament.

Durant el mateix trimestre, la Duana també va imposar dues sancions de 3.005,06 euros a dos comerços del Principat per infracció lleu en efectuar transport de mercaderies sensibles sense l’autorització corresponent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *