La desviació de Sant Julià

Entrar a Sant Julià de Lòria baixant d’Andorra la Vella és actualment desesperant i, en hores punta, patètic. Val, estan acabant les obres, ens han deixat un sol carril de baixada, han anul·lat el carril bus, ens han col·locat una mini rotonda “criminal” a l’alçada del Comú (una mica més avall) i una estrambòtica rotonda “caòtica” a la ex plaça Laurèdia. A banda d’un seguit de semàfors que quan entrin en acció convertiran el pas per Sant Julià en tota una “aventura”.

Al desembre acabaran les obres dels trams 3 i 4 de la desviació. Més ben dit, mitja desviació que deixa la sortida de la via ràpida al bell mig del poble. Suposo que aleshores, amb una mica de sort, canviarà quelcom, ens retornaran el carril bus, eliminaran la mini rotonda i alguna cosa millorarà a l’entrada de Sant julià per la part nord.

El problema el traslladarem a la part central de la vila, a l’espècie de rotonda mal engiponada que ens han col•locat on teníem la plaça Laurèdia, amb unes entrades i sortides a la carretera de la Rabassa i a la Carretera de Nagol esperpèntiques, tant si funcionen els semàfors com si no, tant si hi ha un agent de circulació com si no, amb uns “cedir el pas” i “stops” mal indicats i mal ubicats, amb uns creuaments de vehicles extremadament perillosos i amb els turistes que, evidentment no saben mai el que han de fer.

La solució per descongestionar la sortida del túnel al bell mig del poble s’havia estudiat i convingut en eliminar una banda dels aparcaments a l’avinguda Francesc Cairat ( no les dues, com es diu ara) i fer 3 carrils. Així es va acordar i tothom ho havia entès. Fins i tot es varen començar les obres a la sortida de la vila per la part sud.

Tot d’un cop, es veu que ja no es faran aquests tres carrils de circulació, es deixaran les dues bandes d’aparcament, quatre comerciants estaran potser contents (no entenc massa si amb raó) i altres comerciants que ja han tancat les portes potser es recordaran de la “mare d’alguns”.

I al Comú de Sant Julià, majoria i minoria diuen que estan contents?

Ara sí que ja no hi entenc res, o s’han begut tots l’enteniment, o “aquí” hi ha alguna “cosa” més que no sabem.

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *