La depressió humana i les mascotes

Un dels grans mals del segle XX i XXI és la depressió i l’estrès en les persones. El vertigen diari, l’ansietat de sobreviure, tenir el que ens venen a la televisió, separacions, divorcis, morts violentes, solitud i més fan que l’ésser humà se senti sol encara en ciutats amb milions d’habitants que s’amunteguen en apartaments de pocs metres o mansions gegantines.

Variades causes (a més de les anteriors) porten diàriament a milions de persones a “pous depressius” dels quals és molt difícil sortir. No són poques les vegades que acaben en suïcidi o en l’abandonament total de la seva persona.

Les mascotes poden ajudar a sortir de la depressió i millorar la seva qualitat de vida. Així de senzill, i és que els problemes més difícils solen tenir solucions fàcils.

Quan vostè adopta una mascota, passa automàticament a ser responsable d’algú que depèn de vostè. Passa de la soledat a tenir una companyia incondicional que només requereix jugar una estona, aigua i una poc d’aliment però més que res requereix de la seva persona, les seves carícies, la seva protecció, la seva amistat.

Als pocs dies de tenir una mascota a casa (que li agradi per descomptat, no anirà a adoptar un gos si li agraden els gats) notarà que la seva ment està en una altra cosa que no sigui el seu problema (real o no). Sentirà que en arribar a casa ell l’espera sempre amb alegria. El seu cadell sempre li demostrarà que l’estima (gossos i gats i qualsevol animal). Vostè se sentirà que valia la pena tornar a casa només per veure la seva alegria de veure’l tornar.

Quan se senti a veure televisió notarà la seva presència i en el cas de tenir un felí aquest segurament estarà a la falda, mans mentre vostè pren una dosi natural de tranquil•litzant mentre les seves mans l’acaricia. Vostè sentirà que aquest confia en vostè perquè aprendrà a conèixer-los amb el temps i aquesta confiança és un èxit molt gran per a vostè que ha de cuidar i valorar. Perquè segurament s’assabentarà que els felins són desconfiats i guanyar-se la seva confiança no és una tonteria, és difícil que no s’obtingui només pel fet de donar-li de menjar.

Les persones grans tenen companyia i algú amb qui parlar. Sentiran que algú li demostra afecte. Els ancians / es se sentiran útils, necessaris pel sol fet de veure que el seu petit amic li demana menjar o que ho deixi sortir a passejar o simplement hi és al seu costat, sempre. En el cas dels felins més, a l’ hivern seran els companys ideals dels llits. Ells sempre nets faran la calor ideal als peus que cap calefactor iguala. Tenir una mascota és tenir de nou un nen a casa que estarà al costat de vostè fins a la fi dels seus dies (els seus i / o els d’ ell). No poques persones deixaran de veure passar la vida per la finestra per començar a veure apreciar el que no van tenir temps de veure.

Passejar amb el seu gos és un dels moments més feliços per a ells i l’hi demostren i vostè sentirà que ha fet feliç a algú i no va necessitar diners, només uns pocs minuts dels seus dies, una carícia, una paraula d’afecte.

No importa la raça, el color o la mida, el que importa que hi hagi simpatia necessària perquè quan vostè li adopti senti que pertanyen un a l’altre.

Però és fonamental que sapiguem que una mascota tindrà nombroses exigències diàries que mai podrem passar per alt, independentment que no tinguem ganes, temps, o capacitat econòmica d’aportar les cures que necessita.

Un animal de companyia és un ésser viu al qual no podem defraudar. A més, adoptar una mascota és una decisió a llarg termini, no només cal avaluar les nostres capacitats actuals sinó les possibilitats de seguir donant tot el que necessita sempre.

És cert que nombroses investigacions han demostrat millores de tot tipus en incorporar un nou “membre” a casa seva.

Començant per mantenir una actitud més positiva, importants millores psicològiques i físiques ja que obligatòriament augmentarem la nostra mobilitat, fer exercici, tenir noves responsabilitats, i tot això, veient com la nostra mascota ens agraeix cada atenció, afecte i cura que tinguem amb ell perquè els animals són fidels i agraïts.

Si ja ens hem decidit per tenir un animal de companyia, l’adopció és rotundament la manera correcta de fer-ho.

Les persones que adopten se senten molt satisfetes per la seva lloable acció i augmenta la seva autoestima per salvar la vida d’un animal que el necessita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *