La comunitat mexicana a Andorra ret homenatge a les víctimes del terratrèmol

La  comunitat mexicana que viu al país ha dut a terme, aquest divendres a la tarda, un homenatge a les víctimes del terratrèmol que va patir Mèxic aquest dimarts i que va deixar més de 270 morts. L’acte ha tingut lloc a la plaça del Poble i ha consistit en una ofrena floral a l’escultura ‘Homenatge a l’immigrant’, en la qual han pres part desenes de mexicans així com el cònsol menor de la capital, Marc Pons. També s’ha aprofitat per recaptar fons que l’associació Mexicand enviarà a diferents associacions del seu país d’origen per ajudar els afectats.

El president de Mexicand, Juan Carlos Valladares, ha explicat que, a banda dels diners que puguin recaptar dels membres de la comunitat, també s’han organitzat dos concerts solidaris -per a dimecres i divendres de la setmana vinent-, amb l’objectiu de reunir un total de 2.000 euros, que poden arribar a ajudar fins a 200 persones afectades pel terratrèmol. A més, s’organitzarà un mercat per vendre productes artesans fets per la comunitat mexicana a Andorra, que compta amb una vuitantena de persones.

Valladares ha explicat que estan molt afectats pel succés, ja que precisament va produir-se just el mateix dia del devastador terratrèmol de l’any 1985. Tot i que no han hagut de lamentar cap mort de cap familiar, sí que ha lamentat que algunes cases d’alguns residents han quedat afectades. De fet, es dona la circumstància que la majoria de residents mexicans són originaris de Puebla i Ciutat de Mèxic, dues de les zones que pateixen més els efectes dels moviments sísmics al país.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *