La Companyia És Grata dóna 3.000 euros al projecte ‘Vacances en Pau’ de l’Adsaps

La Companyia És Grata ha fet aquest dimarts un balanç molt positiu de les representacions de l’obra L’Inspector que van fer el 17 i 18 de maig a l’auditori Claror de Sant Julià. Durant els dos dies van gaudir de l’espectacle 480 persones, una xifra que, sumada a l’aportació dels patrocinadors i la reducció de costos, els ha permès contribuir amb 3.000 euros amb el projecte Vacances en Pau de l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps). A més, com ha informat la responsable de la companyia, Mireia Codina, enceten una vessant solidària del grup que esperen continuar any rere any col·laborant amb entitats del país. Per la seva part, des de l’Adsaps, la seva presidenta, Lluïsa Hurtado, ha agraït aquesta primera aportació per al projecte, a la que es podrien sumar 1.000 euros més d’una fundació privada i el que es recapti de diversos actes que està organitzant l’entitat. Amb tot, esperen poder arribar als 8.800 euros necessaris per pagar els vols dels catorze nens que es preveu que arribin al Principat aquest estiu.

Unes 480 persones van assistir els dies 17 i 18 de maig a la representació de l’obra de la Companyia És Grata L’Inspector, ‘una obra molt fresca i dinàmica que fa referència a personatges coneguts de la parròquia’ i que ha tingut una molt bona acollida, com ha valorat la responsable del grup de teatre, Mireia Codina.

Gràcies a la recaptació obtinguda amb el taquillatge, les subvencions i els patrocinis, així com a la reducció de costos en escenografia i vestuari, la companyia ha fet una donació de 3.000 euros a l’Adsaps per poder fer realitat el projecte Vacances en Pau. Una iniciativa que l’associació desenvolupa des del 2006 i que permet que un grup de nens dels camps de refugiats del Sàhara puguin passar l’estiu a Andorra, lluny dels 50 graus de calor als que es pot arribar a l’estiu al seu país i a prop ‘d’un altre món’, com ha explicat la presidenta de l’ONG, Lluïsa Hurtado. ‘Un projecte molt necessari per ajudar als infants a lluitar per sortir d’aquesta vida que porten’, ha afegit en referència als 37 anys d’exili de la població sahrauí als campaments d’Algèria.

El xec que Codina ha lliurat a Hurtado és la primera aportació que rep enguany l’associació per al projecte, com ha reconegut agraïda la representant de l’Adsaps, tot i que preveuen rebre una donació de 1.000 euros més d’una fundació privada. De cara a l’octubre, ha afegit la presidenta de l’associació, podrien entrar en els requeriments per rebre una subvenció del Ministeri de Salut i Benestar.

De moment, es preveu que arribin a principis de juliol uns catorze nens, pels quals el cost dels vols arribaria fins a 8.800 euros. Una quantitat que l’associació espera recaptar amb diverses activitats que està preparant, ja sigui abans del viatge o després.

Pel que fa a la denúncia contra l’expresidenta, Carme Bardina, per un presumpte delicte d’apropiació indeguda, Hurtado ha afirmat que el procés segueix el seu curs però han detectat un nou deute amb Andorra Telecom per valor de 800 euros. Un import que estudiaran a què correspon, ja que hi consten un telèfon fix i dos mòbils, l’ús dels quals caldrà determinar per veure si responen a fins personals o de l’entitat.

 

La Companyia És Grata valora fer noves actuacions

La Companyia És Grata celebra aviat el seu 15è aniversari i, com ja van fer amb el cinquè i el desè, voldrien fer alguna cosa especial però ‘encara estem païnt L’Inspector’, ha afirmat la responsable de la companyia, Mireia Codina.

Així mateix, tot i que han rebut algunes propostes per fer més representacions de L’Inspector sembla que hi ha discrepàncies dins del grup sobre la seva realització. Amb tot, ‘estem molt contents perquè se’ns ha demanat’, ha reconegut Codina.

4 comentaris

  1. Gracias a La companyia ès Grata, por su donativo, sin duda con gestos solidarios como este se podre hacer realidad el sueño de los pequeños saharauis que sueñan con volver un año mas al principat…

  2. la canalla u mereix….

  3. Això sí que és un exemple de solidaritat. Us felicito!

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES