
La coca de trempó és una de les receptes més autèntiques de la gastronomia mallorquina. Es tracta d’una coca salada, la qual està coberta amb trempó, una barreja de tomàquet, pebrot i ceba amanits amb oli d’oliva i sal. Aquesta coca és perfecta per a compartir en reunions familiars o d’amics o, simplement, per a gaudir d’un bon berenar. Pocs motius falten, doncs, per a degustar una autèntica delicatessen de les Balears.
Ingredients
Per a la massa:
- 500 g de farina de força
- 100 ml d’oli d’oliva verge extra
- 200 ml d’aigua tèbia
- 25 g de llevat fresc
- 1 culleradeta de sal
Per al trempó:
- 3 tomàquets madurs
- 2 pebrots verds
- 1 ceba mitjana
- Oli d’oliva verge extra
- Sal al gust
Elaboració
- Preparació de la massa: En un bol gran, dissol el llevat fresc en l’aigua tèbia. Afegeix l’oli d’oliva i la sal. Incorpora la farina a poc a poc i pasta fins a obtenir una massa homogènia i suau. Deixa reposar la massa tapada amb un drap durant aproximadament una hora, fins que dobli el seu volum.
- Preparació del trempó: Mentre la massa reposa, renta i talla els tomàquets, els pebrots i la ceba a daus petits. Posa’ls en un bol i amaneix-los amb oli d’oliva i sal al gust.
- Muntatge de la coca: Preescalfa el forn a 200 °C. Estira la massa sobre una safata de forn folrada amb paper de forn, donant-li una forma rectangular. Reparteix el trempó uniformement per sobre la massa.
- Cocció: Enforna la coca durant uns 25-30 minuts o fins que la massa estigui daurada i cruixent. Deixa refredar lleugerament abans de tallar-la i servir-la.