“Els sindicats volien sortir al carrer a protestar des de fa temps i la seva voluntat negociadora era una façana”. Aquesta és l’opinió de Iago Andreu, director de la CEA, que diu que “només les posicions de la patronal han evolucionat”.
Segons la Confederació Empresarial, els sindicats han actuat amb immobilisme els darrers mesos i només els empresaris han tingut actituds flexibles. Per tant, considera que ja tenien prevista des de fa setmanes la manifestació d’aquest dijous.
Iago Andreu, director de la CEA, afirma que “en aquest procés negociador només hi ha una part que és la patronal i una altra part, que són els sindicats que s’han quedat en l’immobilisme més absolut. Tot ens fa pensar que, segurament, la seva posició era més aviat una aparença pensada ja per a arribar a aquesta manifestació.”
La CEA ha demanat als grups parlamentaris de la majoria que els increments salarials d’aquest 2022, que han superat el 3,3% de l’IPC, es puguin descomptar de les futures pujades de sou del 2023. També volen que no hi hagi augments en els salaris més elevats.
“Que els augments salarials es concentrin entre el salari mínim i el mitjà, és a dir, que la graella s’aturi i que més enllà del salari mitjà no s’apliqui. Bàsicament, perquè quan parlem de salaris de 3.000-3.500-4.000 al mes entenem que no necessiten que una llei els hi digui quan s’han d’apujar, sinó que moltes vegades són càrrecs directius que tenen els seus propis mecanismes de negociació”, explica Andreu.
Andreu ha afirmat que la manca de mà d’obra qualificada ha fet que bona part de les empreses hagin negociat els sous a l’alça.