La CASS fa el que vol

Extret de la pàgina web de la CASS i segons la seva pròpia Llei, i referent als volants de desplaçament:

“3. Si és una persona assegurada indirecta i estudieu al país estranger s’ha de presentar un document que acrediti que curseu estudis en un establiment d’ensenyança reconegut i que no es treballa regularment. El formulari de conveni s’ha de renovar cada principi de curs. Les persones assegurades indirectes que estudien a l’estranger i consten a la seguretat social poden superar els 180 dies.”

Mal redactat ? Doncs, si. Però no és aquest el problema…

180 dies = 6 mesos.

Quedant molt clar que els estudiants a l’estranger, poden superar els sis mesos.

Queda… valgui la “redundància”, molt clar.

No és així ?

Doncs bé… Per a la CASS, es veu que no…

Tan sols admeten 6 mesos de volant de desplaçament per a “tothom”, estudiant o no…

Vaig “patir” aquest problema amb la meva filla, l’any passat. Després de 6 mesos de sol·licitar el volant de desplaçament (ella cursa els seus estudis a Barcelona), em varen denegar, inicialment, un nou volant de desplaçament (val a dir que personant-me a les oficines em varen solucionar el “problema”, tot anul·lant els sis mesos que ja havia “complert” (sense utilitzar-los), vaig poder sol·licitar un nou volant de desplaçament.

Però la solució, al meu entendre, no és aquesta. La veritable solució consisteix en fer el que la Llei diu. I la CASS no ho fa. Per què ?

Com a resposta al “problema”, et diuen que el beneficiari (en aquest cas, la meva filla), demani el “famós” pin de la CASS i sol·liciti els volants de desplaçament, a mida que els necessiti. O bé, que pagui l’assistència sanitària en primer lloc, passant a continuació la factura corresponent a la CASS.

Doncs no…

“Senyors” de la CASS, vostès han de complir les lleis com tots els demés, no aplicar-les a la seva conveniència, o a la dels seus programes informàtics, que no funcionen adequadament.

No em costaria res fer els volants de desplaçament de la meva filla, seguint la “necessitat”, tampoc em costaria gaire que la meva filla, directament, amb el seu “pin”, ho fes. Però no em dona la gana, jo compleixo les lleis i exigeixo que la CASS també ho faci.

Ja n’estic un “pel” fart de que la CASS interpreti les lleis a la seva conveniència, amb el beneplàcit de Govern. Les lleis les hem de complir tots, ja sigui particulars, empreses, públiques o parapúbliques…

O potser és que finalment haurem d’acudir tots als edificis administratius acompanyats d’un advocat, a fi i efecte que respectin també les lleis.

PEÍSSSSSSSSSSSSS.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *