La Biblioteca Pública del Govern acull dilluns el recital poètic ‘Ocells de pas’, a càrrec de Miquel Pujadó

La Biblioteca Pública del Govern organitza aquest dilluns el recital poètic Ocells de pas, a càrrec del cantautor català Miquel Pujadó. L’acte tindrà lloc al Teatre Comunal d’Andorra la Vella a partir de les 20 hores i servirà per fer un recorregut musical per la poesia d’autors catalans i francesos.

A l’inici de la vetllada tindrà lloc l’atorgament de premis del 15è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol. El jurat d’aquesta edició ha estat format per Alícia Valls, Robert Pastor i Simó Duró. En aquesta edició s’han presentat vuit poemes i nou reculls.

El concurs és dotat d’un premi de 200 € en la categoria poema i de 1.000 € en la categoria recull, i a més hi ha la possibilitat d’atorgar accèssits consistents en un lot de llibres.

Miquel Pujadó (Madrid, 1959) és doctor en filologia romànica (ha treballat durant 20 anys com a professor de llengua i literatura, i actualment dedica tres mesos anuals a realitzar tallers literaris a escoles i instituts), escriptor, compositor i cantant. Ha enregistrat 11 discos de llarga durada amb cançons pròpies, sense comptar les seves adaptacions de temes de Georges Brassens (recollides en 3 CD; el darrer, aparegut l’any 2003), un CD que conté les musicacions de poemes (La sínia i l’estrella, 2006) i un altre dedicat a Joan Maragall (Maragall, paraula viva, 2011). També ha fet adaptacions de dotzenes de temes originals i d’altres per a discos d’intèrprets tan diversos com Guillermina Motta, Dyango, La Salseta del Poble Sec, l’orquestra del programa de TV3 Bojos pel ball, Casellas Sextet Folk, etc.

Pujadó ha fet centenars d’actuacions arreu de les terres de parla catalana (de València a Mallorca, de Perpinyà a l’Alguer, de Barcelona a Fraga) i també per tot l’Estat espanyol (Madrid, Santander, Bilbao, Màlaga, Gijón, Granada, Ciudad Real, Guadix, Santiago, Vitòria, Vigo, etc.) i a moltes ciutats europees (París, Tolosa, Sète, Milà, Brussel·les, Copenhaguen, Bristol, Praga, Luxemburg, etc.), en solitari o compartint l’escenari amb cantants i músics de la talla de Michel Legrand, Georges Moustaki, Paco Ibáñez, Graeme Allwright, etc.

També ha treballat com a guionista i locutor (Catalunya Ràdio, Ona Catalana, etc.), i ha escrit amb extensió i profunditat sobre la cançó d’autor catalana i europea: el seu Diccionari de la Cançó (Proa, 2000) és un llibre de referència ineludible, i fa 23 anys que cada mes escriu la seva secció A puntades de veu a la revista Serra d’Or.

Podem esmentar per fi la seva feina en el camp de la literatura infantil i juvenil, amb contes apareguts a revistes com Tretzevents i Cavall Fort, i diversos volums narratius publicats: Un príncep massa encantat (ed. RBA, premi Lola Anglada 2003), L’Okupa de cervells (ed. Barcanova, 2007 -3 edicions), El genial oncle Anastasi (ed. Barcanova, 2010 -2 edicions).

Website: www.miquelpujado.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *