La Biblioteca d’Encamp engega el taller d’escriptura creativa amb Elena Aranda

Primera sessió del taller d'escriptura creativa (Comú d'Encamp)
Primera sessió del taller d’escriptura creativa (Comú d’Encamp)

La Biblioteca Comunal d’Encamp ha acollit la primera de les sessions del taller gratuït d’escriptura creativa a càrrec de la formadora i assessora literària, Elena Aranda, la qual ha comptat amb 16 inscrits. L’activitat es divideix en quatre sessions que, amb la primera completada, es reparteixen entre el 27 de maig, i el 3 i 10 de juny, de les 19 a les 21 hores. Cal destacar que, tot i haver començat el taller, aquelles persones que vulguin participar en qualsevol de les tres pròximes sessions es poden inscriure a través del correu electrònic biblioteca@encamp.ad o trucant al telèfon 732 704. 

El taller està adreçat a totes aquelles persones que els agradi la literatura en general i l’escriptura en particular, tant si tenen experiència com si són principiants. Al llarg de les sessions, els inscrits aprendran, o desenvoluparan la base que puguin tenir, a expressar emocions a través de la creació literària amb tècniques elementals per a poder construir un relat. A més, es combinaran les explicacions teòriques amb tasques pràctiques i s’oferirà material per a analitzar composicions literàries de referència. 

Elena Aranda és una professional del món editorial i té anys d’experiència en la composició i revisió de texts narratius en diferents formats literaris. A més, destaca com a formadora en escriptura creativa i creació de projectes literaris. Ha treballat, entre altres, en les seccions de cultura de diferents diaris i fa escassos dies, concretament el passat 30 d’abril, va ser una de les premiades en el 27è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol, com a guanyadora en la categoria ‘Recull’, gràcies al seu treball Desescalada



Contingut de les 4 sessions 

Pel que fa al contingut de les 4 sessions del taller d’escriptura literària, en aquestes es treballarà per a donar resposta a qüestions sobre com escriure sobre una emoció o un sentiment, com expressar estats emocionals sense caure en els tòpics més freqüents, com plasmar un sentiment sense veure’s afectat per l’estat emocional, i com aconseguir que un lector s’identifiqui amb les emocions descrites. De fet, la primera de les sessions ha deixat moments d’allò més divertits i creatius, amb Aranda apostant per la dinamització i la participació activa de tots els presents. 

Sigui des de l’escriptura terapèutica o des de la creació de ficció, es repeteix la dificultat de reflectir les emocions o els sentiments per escrit. Saber expressar les emocions de manera correcta i proporcionada ajudarà a presentar escrits que connectin amb un mateix i amb els lectors.  

Els objectius principals es divideixen en quatre eixos, un per sessió amb els seus corresponents subapartats:  

  • Prendre consciència de la importància de l’escriptura creativa i terapèutica per al desenvolupament personal.

  • Aprendre tècniques per a estimular la imaginació i la creació escrita a partir de les emocions. 

  • Conèixer tècniques i metodologies per a generar escrits amb valor literari. 

  • Compartir pràctiques i exemples per a identificar fórmules òptimes per a escriure. 

[do_widget id=category-posts-pro-64]