La Biblioteca de Sant Agustí inaugura l’exposició “Calendari dels pagesos”

La Biblioteca de Sant Agustí de la Seu d’Urgell inaugurarà aquest dimecres, 1 de febrer, l’exposició ‘Calendari dels pagesos. 150 anys mesurant el temps’. Es tracta d’una producció del Museu Etnològic de Barcelona i d’Edicions Tomàs. El calendari dels pagesos és la més antiga publicació activa en català existent a l’actualitat.

Aquesta mostra recorre diferents localitats del país amb motiu dels 150 anys de la primera edició del Calendari dels Pagesos, rememorant com aquest calendari ha reflectit durant segle i mig que “per a tot hi ha el seu moment, i un temps per a cada cosa sota el sol”.

L’exposició compta amb 11 panells en els quals s’explica la història i característiques del calendari i es completa amb una selecció d’objectes etnogràfics que conserva el museu relatius a la vida rural.

‘Calendari dels pagesos. 150 anys mesurant el temps’ la podrem visitar a la Seu d’Urgell fins el 29 de febrer.

 

El Calendari dels Pagesos a l’era d’Internet

El contingut del calendari és pràcticament el mateix que des de fa 150 anys, es segueix editant sense color, sense fotos i sobre paper antic. No gaudeix ni de publicitat ni de subvencions; malgrat això, la seva tirada és a dia d’avui de 76.000 exemplars. El calendari és un objecte de culte ara que emergeix el gust pel passat i es revaloritza la tradició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *