Joan Vinyes i el seu equip, sense opcions a partir de la matinada

Les  possibilitats de l’equip Baporo – KH7 (Laia Sanz, Francesc Gutierrez, Jaume Font i Joan Vinyes) d’estar en el podi final de les 24 h de Barcelona, es van frustrar durant la matinada del diumenge (dia 3), quan es portaven 14 hores de competició.

Una sortida al final de la recta d’arribada del Circuit, va provocar una visita obligada al box. Els tècnics de Baporo Motorsport van aconseguir posar a punt el Seat León LCR però, el temps perdut era impossible de recuperar. Al final van aconseguir acabar en la 22a posició, sens dubte, una posició lluny de les previsions que s’havien fet després de superades les primeres hores de carrera. Van arribar a rodar de manera regular entre els cinc millors durant més de 10 hores.

La prova es va disputar amb una climatologia favorable sol i temperatura agradable en general, la possibilitat que aparegués la pluja va quedar descartada el mateix divendres (dia 1).

Els entrenaments lliures, es van desenvolupar sense problemes, els pilots es van dedicar a deixar la mecànica en les millors condicions, sempre pensant que serien quatre els que es rellevarien al volant del León. Després d’aquesta sèrie l’optimisme era la nota predominant en el box de l’equip Baporo-KH7.

En els entrenaments cronometrats tenien sobretot la incògnita de començar a conèixer als rivals que es trobarien en la pista. El millor crono va ser de 1’59”568, a més de 2” de la pole, un resultat que no va deixar satisfet a ningú.

Així doncs, podríem dir, que es van produir certes sorpreses, aquest era el comentari de Vinyes: “Ens ha quedat clar que hi haurà molta gent ràpida en pista. Hem aconseguit la 12a posició, això no és greu en una prova de 24 hores. No obstant això, cal valorar als equips en el seu conjunt, o sigui, és possible que el crono l’hagi marcat el pilot ràpid de l’equip i la resta no estiguin al mateix nivell. No sé, veurem. Quant a la carrera, crec que la millor estratègia a seguir és la de no obcecar-se a anar molt ràpid al principi. El tema del desgast dels pneumàtics és un factor a tenir molt en compte. Penso que, si cal atacar, ha de ser a la nit-matinada”.

La carrera (24h). Es va iniciar de la manera apuntada pel pilot andorrà, una opció compartida pels seus companys, i els resultats van ser prometedors des de l’inici. Francesc Gutierrez, que va iniciar la prova, aviat es va situar entre els 10 millors sense forçar a cap moment.

En al continuació la situació va anar millorant a mesura que transcorrien les hores. Estar entre els quals encapçalaven la prova va ser un fet habitual a partir de la quarta hora de competició. Els relleus es van ser succeint i, encara que les diferències eren ajustades, semblava que tot seguia el guió previst.

Tot es va torçar entre les 2 hores i 3 hores de la matinada, quan ocupaven la tercera plaça de la classificació provisional, una sortida de pista va provocar els primers problemes greus per a l’equip Baporo-KH7. D’aquesta manera ens ho comentava Vinyes: “Si ets surts de la pista i no pots tornar pels teus mitjans tot es complica. Es perd molt temps a recuperar el cotxe i a més en el box han treballat molt i bé, però per deixar-ho en les millors condicions també es necessita temps. En aquests casos els minuts passen molt de pressa”.

Una vegada superat l’incident, el Seat León va tornar a funcionar sense problemes però, a la zona baixa de la classificació. Una vegada complertes les 24 hores de competició, Joan Vinyes, que va fer l’últim relleu de l’equip va creuar sota la bandera de quadres en la 22a posició final i 550 voltes completades al Circuit de Barcelona – Catalunya. Segons Vinyes: “Ha estat una llàstima, una vegada acabada la prova la sensació és que teníem possibilitats d’estar entre els millors però ..”.

Una vegada completada la seva participació en les 24 hores de Barcelona, Joan Vinyes començarà a pensar en una cap de setmana molt complet (dia 15, 16 i 17 de setembre) en el qual intentarà compaginar el Ral·li Princesa d’Astúries (Oviedo) i la prova del Campionat d’Espanya de Resistència que es disputarà en el mateix escenari en el qual ha corregut les esmentades 24h de Barcelona.

(Text i foto: Fotoesport)