Joan Samarra Naudi es querella contra Jordi Cinca a Espanya per apropiació indeguda

L´expresident i fundador de l´empresa Orfund, Joan Samarra Naudi, va presentar aquest divendres al jutjat de guàrdia de Barcelona una querella contra el ministre Jordi Cinca i contra Manuel Terren, als quals acusa d’administració deslleial i apropiació indeguda.

Segons la querella, quan Cinca treballava per Orfund va crear una trama empresarial i bancària amb la intenció de desviar pel seu benefici quantitats de lingots d´or i diamants al marge de l´empresa. Això ho hauria fet amb la col·laboració necessària de Manuel Terren.

Segons han confirmat a RTVA des del bufet Elpidio Silva de Barcelona, que representa Joan Samarra Naudi, la querella acusa Cinca d´utilitzar la infraestructura d´Orfund per desviar or i fer negocis al marge de l´empresa, de la qual Cinca va arribar a controlar el 10%. Per tot això Joan Samarra Naudi l’acusa d´administració deslleial amb concurs i d´apropiació indeguda.

Aquests fets segons s´argumenta la querella, van propiciar la fallida d´Orfund. El demandant aporta documents que presumptament demostren que Cinca i homes de la seva confiança van fer un mínim de 13 viatges entre els anys 1997 i 1999 des de Barcelona fins a Andorra transportant or en lingots per a Orfund. En total, i sempre segons la versió de la part demandant, haurien sortit de Barcelona 96 lingots d´or que procedien d´Abidjan, a Costa d´Ivori, però tan sols van arribar a la seu d´Orfund 66.

La querella adjunta documentació comptable de les operacions firmada per Manuel Terren Parcerisas, en aquells moments director de NACI, S.A., una filial d´Orfund. En cada operació sortien d´Abidjan un determinat nombre de lingots, que posteriorment recollia Cinca a Barcelona per traslladar-los a Andorra, però arribaven menys material del que s´havia enviat des de Costa d´Ivori.

4 comentaris

  1. L’ambició sense límit i la manca d’honestedat del personatge no és cosa nova entre la gran majoria de la gent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *