Jaume Bartumeu ha participat a París en una cimera mundial de suport a la llibertat a l’Iran

La conferència s'ha celebrat durant dos dies a la capital de França (cedida)
La conferència s’ha celebrat durant dos dies a la capital de França (cedida)

Jaume Bartumeu ha assistit a París, aquest cap de setmana, dissabte 29 i diumenge 30 de juny, a la conferència en suport a la llibertat a l’Iran a la qual també han participat diversos exprimers ministres com Mateo Renzi (Itàlia), Petre Roman (Romania), Guy Verhosfstadt (Bèlgica), Stephen Harper (Canadà) i l’exvicepresident dels Estats Units d’Amèrica (Mike Pence). Michele Alliot-Marie i Bernard Kouchner, antics ministres d’exteriors de França hi ha fet unes intervencions molt aplaudides.

Maryam Rajavi, presidenta del Consell Nacional de la Resistència d’Iran (NCRI) ha obert les dues sessions de la conferència agraint el suport internacional i exposant el pla de deu punts que representa una alternativa viable al règim tirànic que pateix l’Iran.

En els dos dies que s’ha desenvolupat la reunió Free Iran han assistit també representants de gairebé tots els parlaments europeus i alguns parlaments llatinoamericans. En l’audiència hi havia una representació de les comunitats iranianes a l’exili.

La reunió internacional ha coincidit casualment amb la convocatòria d’un “simulacre d’eleccions”, el divendres 28 de juny, pel règim dictatorial iranià després de la mort accidental del president Raissi. S’ha constatat una participació molt feble en aquells comicis que han estat boicotejats per l’oposició, amb una abstenció massiva de més del 70%.

En les diverses compareixences s’ha rebutjat la intervenció de l’actual règim iranià a l’Europa de l’est, en especial el subministrament a Rússia de drons que s’empren en la guerra contra Ucraïna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

TOTES LES NOTÍCIES