Ingenhoven presenta el Falgueró com “la perfecta integració” d’una edificació en el paisatge de muntanya

El  prestigiós arquitecte alemany Christoph Ingenhoven ha presentat el projecte urbanístic del Falgueró, a Escaldes-Engordany, com “la perfecta integració d’una edificació en el paisatge de muntanya”. Ho ha fet durant la seva ponència sobre les ciutats del futur en el marc de les jornades Inntec. Ingenhoven aposta per les normes ambientals més altes i per la sostenibilitat. El Falgueró inclou un concepte d’energia sostenible amb l’ús d’energies renovables com la geotèrmica, l’eòlica i la fotovoltaica. L’arquitecte ha explicat que el futur és a les ciutats i que el seu paper és utilitzar les seves habilitats per crear uns espais públics agradables amb jardins. Un bon exemple és el conjunt ‘Marina one’ a Singapur, un grup de quatre edificis alts amb una zona central compartida que s’anomena el ‘cor verd’. Les jornades Inntec han acabat aquest dijous al Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb les conclusions a càrrec del secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé.

“La perfecta integració d’una edificació en el paisatge de muntanya”. Així ha definit el prestigiós arquitecte alemany Christoph Ingenhoven el seu projecte del Falgueró, a Escaldes-Engordany. Ho ha fet durant la seva ponència sobre les ciutats del futur en el marc de les jornades Inntec. Ingenhoven aposta per les normes ambientals més altes i per la sostenibilitat. El Falgueró inclou un concepte d’energia sostenible amb l’ús d’energies renovables com la geotèrmica, l’eòlica i la fotovoltaica. L’arquitecte ha explicat que el futur és a les ciutats i que el seu paper és utilitzar les seves habilitats per crear un espais públics agradables amb jardins. Un bon exemple és el conjunt ‘Marina one’ a Singapur, un grup de quatre edificis alts amb una zona central compartida que s’anomena el ‘cor verd’. Ara, l’objectiu amb El Falgueró és crear un nou espai residencial, urbà i multifuncional que permeti noves formes de vida mitjançant la connexió de l’activitat, la mobilitat i la interacció amb la vida, el treball i l’oci.

Durant la seva ponència, Ingenhoven ha afirmat que l’espai públic és més important que els edificis i que està amenaçat per l’ús comercial massiu. Ha afegit que Londres seria impensable sense un Hyde Park o Nova York sense un Central Park. La filosofia de l’arquitecte és fer tot el possible per crear un benefici per als habitants de les ciutats en què construeix. Des del Falgueró es podrà accedir al medi natural i integrarà instal·lacions d’accés públic com un ‘spa’ i el comerç minorista a l’edifici.

A banda de la conferència de Christoph Ingenhoven, la jornada ha tractat les tendències en transformació digital i els nous models de negoci i casos d’èxit. També s’han fet les conclusions dels dos dies de treball. Jorge Pérez, director d’Analytics and Insights Sales ha dit que “Andorra dona cada cop més sensació de qualitat”. Jordi Blanes, soci director de NAOS, creu que la revolució 4.0 no suposarà una destrucció de llocs de treball al país “perquè molts treballadors del sector serveis, el turisme i l’esquí no poden ser substituits per robots”. Les jornades ‘La revolució 4.0 aplicada a Andorra’ que s’han fet al Centre de Congressos d’Andorra la Vella organitzades per Actua s’han tancat amb la intervenció del secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, que ha subratllat que cal anar a explicar a fora el que s’està fent al país i no tenir por de fer-ho.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES