Inaugurada l’exposició de Fernanda Estalles al Comú d’Encamp

Avui a les vuit del vespre, a la sala d’exposicions del Comú d’Encamp, s’ha inaugurat l’exposició Lluna, de Fernanda Estalles, davant d’una cinquantena de persones, entre elles, el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, la consellera de Cultura, Olga Moreno, i altres membres de l’equip comunal.

Fernanda Estalles  ha parlat sobre la temàtica i la tècnica que ens porta en aquesta ocasió a Encamp. L’artista  ha explicat que el seu interès, en aquesta mostra, es basa en el cos humà, ja que per ella és el centre de tot. A més, això li ofereix l’avantatge de poder treballar la textura i el color, que són els focus del seu interès, més que la temàtica.

També  ha comentat que li agrada treballar la perspectiva, amb la tècnica de l’escorç (un recurs del dibuix i la pintura que s’utilitza per donar la impressió de profunditat), ja que amb ells es permet pintar posicions complicades, amb volum, retallant les distàncies. Estalles també ha exposat que treballa amb temàtiques heterogènies, cosa que li permet fer coses ben diferents.

Pel que fa a la tècnica, podem observar en els quadres molta diversitat, basada sobretot en la tècnica mixta, i on podem trobar des de l’aerosol a l’acrílic, passant per la tinta xinesa, l’oli o l’aquarel·la.

De fet, l’exposició Lluna és una barreja de temàtiques i tècniques, ja que Fernanda porta tres anys treballant aquesta mostra.

Per la seva banda, Olga Moreno ha comentat els canvis que ha sofert la sala d’exposicions en quan a la il·luminació, on s’han canviat els focus, augmentant-ne el nombre, cosa que permet que cada quadre tingui un llum situat de manera estratègica, per afavorir la visualització de les obres presentades.

Moreno ha destacat també que el Comú d’Encamp està obert a tots els artistes, fins i tot aquells que no saben a on dirigir-se per exposar les seves obres. Ha explicat que si algú té interès, només ha d’adreçar-se al departament de Cultura, conèixer els espais dels que disposa el comú per fer exposicions, i arribar a un acord.

La mostra Lluna estarà oberta al públic fins el 29 de juny. Els horaris són de dilluns a dijous, de 8 a 17.15 hores, i divendres de 8 a 15 hores.

(Foto: Comú d’Encamp)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *