Impuls dels síndics per avançar en la transparència del Consell General


Impuls dels síndics per aprovar la reforma del reglament del Consell General abans que acabi la legislatura. Vicenç Mateu la vol treballar políticament amb totes les forces per consensuar-la i agilitar el tràmit parlamentari. Aborda qüestions com ara la declaració patrimonial dels consellers, el finançament dels grups parlamentaris o la confidencialtiat.

Els síndics han lliurat als presidents dels grups parlamentaris un primer esborrany de la reforma del reglament del Consell General. Hi treballen des de la legislatura passada, arran de les recomanacions de DA i PS.

Vicenç Mateu explica que l’esborrany aborda qüestions espinoses, com ara la declaració i el seguiment dels béns patrimonials dels consellers. També el finançament dels grups parlamentaris o la regulació de les sessions de preguntes. I altres temes que han generat dubtes i controvèrsia aquesta legislatura arran de la crisi de BPA.

Els síndics esperen arribar a un acord i volen que la reforma s´aprovi abans que acabi la legislatura. Per això han emplaçat els grups a estudiar la proposta i començar-la a treballar a mitjan gener. Mateu voldria una taula de treball amb totes les forces parlamentàries que lideraria ell mateix. La idea és repetir la fórmula emprada amb la reforma comunal: “Després de les reuncions polítiques, arribar a un document que poguessin entrar tots els grups i que tots renunciessin per carta a fer esmenes”.

Si no fos possible aquesta fórmula, la reforma es tramitaria per la via ordinària mitjançant una comissió que també presidiria el síndic.

1 comentari

  1. s’ha de tenir barra, després de tants anys a la poltrona, ara que se li acaba el chollo perquè queda poc de legislatura, presenten reformetes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *