Guillem Tudó oferirà dimarts un concert a la Llacuna

Aquest dimarts, 17 d’abril, a les 20.00 hores, a la sala d’actes del Centre Cultural la Llacuna, el músic Guillem Tudó oferirà un concert de saxofon, organitzat per l’institut de Música d’Andorra la Vella.

Guillem Tudó, saxofonista, exalumne de l’IM, serà acompanyat en el concert del professor de saxofon Efrem Roca i de la professora de piano i Cap d’Estudis de l’Institut de Música d’Andorra la Vella, Míriam Manubens.

El concert constarà de dues parts i constituirà un recorregut històric dels grans períodes de la música clàssica; el barroc, el classicisme i el segle XX.

Tudó hi interpretarà tres moviments de la Sonata en UT de Jean Marie Leclair, quatre moviments de la Sonata nº2 de Georg Philipp Telemann i un Allegro Molto d’Ignaz Pleyel.  Executarà quatre moviments de les Conversations de Richard Rodney-Bennett i estrenarà de l’obra Music for a while (ravings on Purcell’s song) del professor Toni Gibert.

En aquest concert extraordinari, es presentarà el procés evolutiu i el desenvolupament artístic de Guillem Tudó, tal com s’ha anat fent anteriorment amb alguns antics alumnes de l’Institut de Música que han continuat els seus estudis musicals fora d’Andorra.

 

Guillem Tudó: 16 anys d’estudis musicals

Guillem Tudó Germà, nascut el març del 1992 a Andorra, va començar els seus estudis musicals a l’edat de 4 anys a l’Escola Harmonia d’Escaldes, on s’inicià al Llenguatge Musical, al piano i a l’acordió.

Quan tenia 9 anys, ingressà a l’Institut Andorrà d’Estudis Musicals d’Andorra la Vella (IAEM) – actualment Institut de Música d’Andorra la Vella -, on hi cursà estudis de Llenguatge Musical, Harmonia i Anàlisi. També hi estudià 5 anys de Trompeta i 4 anys de piano. A l’edat d’onze anys, emprengué l’ensenyament del saxofon, amb el professor Efrem Roca.

L’any 2012 es va integrar a la Universitat de Música i Musicologia Paul Valéry de Montpeller i al Conservatori Nacional de la regió, on actualment cursa estudis de Formació Musical i de Saxofon amb el professor i concertista Phillipe Braquart.

Guillem Tudó ha participat en diversos cursos de perfeccionament per a saxofon a Tortosa i Amposta – dirigit pel Quartet de Saxos 3+1 i el Quartet de Saxos Diastema -, i també a Figeac.

Ha rebut diverses classes magistrals dels professors Nacho Gascón (ESMUC) i Philippe Braquart (CNR).

Va actuar en el Concert de Santa Llúcia 2010 i en l’acte oficial de clausura de la Capitalitat de la Cultura Catalana el 2011.

Actualment, forma part de l’Orquestra Harmonia, del Conjunt de Saxos i Quartet de Saxos de l’Institut de Música d’Andorra la Vella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *