Gerard de la Casa guanya a Estepona i Edgar Montellà eacaba 3r

Els pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) van protagonitzar una espectacular actuació en la 10a Pujada Estepona – Peñas Blancas, competició que va marcar, una temporada més, el punt de partida del Campionat d’Espanya de Muntanya.
Per primera vegada en l’historial de la prova andalusa, hi va haver dos pilots andorrans entre els protagonistes que, a més en el seu debut, no van voler passar desapercebuts. Gerard de la Casa va fer tot recital, va guanyar la Categoria III (Turismes) i va acabar en la 3a posició del podi absolut, mentre que Edgar Montellà, Jove Pilot de l’Automòbil Club d’Andorra, va pujar al tercer calaix del podi de la Categoria II (CM-Promoció) i es va situar en el top10 de la classificació absoluta.

La localitat de la Costa del Sol va rebre als participants a la seva prova amb previsions de fortes tempestes, pluja i vent, que per a alegria d’alguns i desànim d’uns altres es van complir rigorosament. Va ser particularment dura la jornada del dissabte (dia 17), el normal desenvolupament de la cursa va perillar en alguns moments.

El recorregut de la pujada organitzada per RS-Sport és, potser, dels més exigents del campionat. Amb un traçat de 7,600 km, amb sortida des de la mateixa localitat d’Estepona i arribada al km 7,470 de la carretera MA-8301. El desnivell és de 481 metres, el pendent mitjà del 6,39% i la màxima del 12,39%.
Es van disputar tres pujades de carrera (1 el dissabte i 2 el diumenge), de les quals els dos millors cronos són els que es van acumular en la classificació final.

Categoria II (CM Promoció)

El debut d’Edgar Montellà (Speed Car) en el CEM18 va ser de tot menys plàcid. Durant la jornada del dissabte (entrenaments i primera carrera), Montellà va estar molt lluny dels més ràpids de la categoria encara que amb l’opció al podi sempre present. En les dues carreres disputades durant la jornada següent la situació va millorar de manera evident per al jove pilot de l’ACA. Va aconseguir el segon millor crono en la segona pujada de carrera i va confirmar la seva posició en el podi lluitant contra rivals més experimentats tant en aquest escenari com en el campionat en general.

Edgar ens feia el següent comentari mentre esperava pujar al podi: M’en vaig d’Estepona molt content i convençut que puc acostar-me encara més als meus rivals en condicions diguem normals de carrera, tot i que no serà fàcil. Hem fet totes les pujades amb rodes d’aigua i la seva efectivitat no és la mateixa en tots els casos.
Han estat dues jornades molt diferents, durant el dissabte no ha sortit res bé. El diumenge ha estat molt diferent i això s’ha vist reflectit en els temps. Les diferències amb els més ràpids de la categoria s’han reduït de manera considerable.

Categoria III (Turismes)

El que pensava que Gerard de la Casa (Subaru WRC-Baporo Motorsport) anava a la pujada malaguenya amb la intenció de lluitar pel triomf amb els Porsche locals (Aznar i Janssens), va tenir la confirmació des de la primera de les mànegues disputades.
Gerard va estar molt a prop, en els entrenaments, dels últims campions d’Espanya de l’especialitat. En la primera pujada de carrera, disputada en condicions climatològiques molt complicades, el pilot andorrà va ser el més efectiu i no solament va guanyar la seva categoria sinó que va aconseguir el millor crono (4’47”705) de tots els participants.
Malgrat aquesta espectacular arrencada, quedaven dues pujades i tot era possible. Amb aquesta mentalitat, el pilot andorrà va seguir atacant en la continuació (diumenge dia 18) i va superar al seu rival directe (Aznar) en la segona de carrera en gairebé 5”. En la tercera i definitiva va saber administrar el seu avantatge i, encara que va cedir 1” i escaig respecte a Aznar, va confirmar un gran triomf en el seu debut a Peñas Blancas.

Per al pilot de Gedith Center, ens comentava d’aquesta manera les seves sensacions després d’aconseguir el triomf jugant com a visitant: És cert que començar la temporada en el CEM amb un triomf és una satisfacció molt gran. Cal afegir que, els principals rivals que tindrem durant la temporada són de la comunitat andalusa i disputen carreres a Peñas Blancas des de fa molts anys.
Gerard mostrava la seva satisfacció per com s’havia desenvolupat la prova: La pujada és molt bonica i variada. Els canvis de ritme són constants. No és fàcil de reconèixer, són més de 7 km, i això es nota quan portes unes quantes pujades. Quant a la carrera solament cal dir que tot ha funcionat com havíem previst amb Baporo Motorsport, a pesar que la climatologia ha estat molt dura i en alguns moments ha complicat el treball de tots els presents en la prova.

Edgar Montellà i Gerard de la Casa tenen en el futur pròxim un altre llarg desplaçament per disputar la segona cita del Campionat d’Espanya de l’especialitat. Serà a Ubrique (Cadis), on els dies 21 i 22 d’Abril es correrà una altra de les proves habituals del calendari del certamen esmentat.