Gerard de la Casa aconsegueix el triomf al volant del GIAND

Gerard de la Casa va aprofitar l’última oportunitat per arrodonir una altra bona actuació al volant del GIAND, amb el triomf. Amb la disputa de la G5 (dissabte dia 3 de Març), les Crèdit Andorrà GSeries (GS) 2018 han arribat al final, per a Gerard la temporada hivernal ha estat la millor manera de mantenir el ritme de competició, a més d’acabar amb un excel·lent triomf al volant del GIAND.

En el Circuit Andorra – Pas de la Casa, els presents en aquesta última cita de les GS de la present temporada, van haver de suportar una temperatura sempre fregant el 0°, ambient assolellat i un torb que va complicar, una mica més, el treball dels equips.

Crèdit Andorrà – GSeries1:
Gerard, aquesta vegada compartint el volant del Mini amb Pep Codinach, no va tenir massa sort en la última prova de les GS1.
En la màniga qualificativa va obtenir la 8a plaça amb un crono de 50”028. Era un inici esperançador, sobretot pensant en la classificació de Turismes.
La situació en la Super Special no va seguir l’esperada línia ascendent. Una enganxada en la neu que marcava el traçat del circuit li va suposar la perduda d’un temps important. En aquesta màniga va ocupar la 12a posició.
Quan semblava que el pilot andorrà capgirava la situació, era tercer en la Final B, un toc d’un rival (Xevi Pons) li va trencar la direcció i no va poder completar les tres últimes voltes de l esmentada final.
En la classificació final de la GS1 – Turismes, Gerard de la Casa va ocupar la tercera plaça del podi .

Crèdit Andorrà – GSeries2:
En la G5 dels GIAND – PCR Sport, Gerard va compartir volant amb Edgar Montellà, en un meeting en el qual no es va conèixer qui seria el guanyador fins a l’últim metre de l’última final.
Després de les habituals mànigues d’entrenaments lliures, el crono va començar a posar ordre per anar atorgant els punts en cadascuna de les classificacions.
En la màniga de qualificació, amb un crono de 48”205, Gerard es va situar en la segona posició, donant la sensació que se sentia còmode en una pista molt tocada per les altes temperatures de jornades anteriors. Es va assegurar, per tant, la pole-position en la Final B d’aquesta G5.
En la Super Special, va ser l’únic dels pilots que va baixar de 4’10” a completar les 5 voltes al traçat andorrà. Gerard no va tenir rival en la Final B. Va ser líder de principi a fi, confirmant l’excel·lent actuació en aquesta última cita de la temporada en el Port de Envalira

Gerard, al volant del Mini – PCR Sport, va tenir de nou la sort d’esquena: Ens hem quedat, una altra vegada, sense poder acabar una final. Aquesta vegada teníem el podi al nostre abast després d’un matí molt difícil.
Tot va millorar de manera espectacular en la G5 dels GIAND, disputada a la tarda: Durant tot el campionat la sensació que tenia és que anava de pressa amb el GIAND, però després en comprovar les classificacions els temps quedaven lluny de l’esperat. Avui per fi, les sensacions han tingut repercussió directa en les classificacions i hem pogut guanyar un parcial en què la igualtat ha estat, com de costum, la nota dominant.

S’acaba aquest any la competició sobre gel i comença la temporada tradicional, de fet ja va començar la setmana passada a Alcover, en la qual les proves dels campionats d’Espanya i Catalunya de Muntanya seran els escenaris en els quals Gerard de la Casa intentarà repetir els èxits de les passades edicions.