Gastronomia: La llet, un aliment ric en calci per a un bon estat dels ossos

Font de calci, la llet és un aliment vital ja des de que naixem. Desta¬ca, particularment, perquè és una important font de calci, per la qual cosa el consum de llet és especial¬ment important per mantenir una bona estructura òssia. A banda del calci, amb una proporció d’uns 125 mg per cada 100 ml, altres minerals que també són presents en la llet són el potassi o el magnesi.

A nivell general, el percentatge de greix oscil·la segons l’època de l’any, entre un 4,8% a l’ hivern i un 2,8% a l’estiu. Aquestes variacions, però, no són percebudes pel consumidor, ja que la indústria lletera ja s’encarrega d’homogeneïtzar-ne el percentatge.

La llet també conté vitamines, es¬pecialment les del grup A, tot i que també hi són presents les del grup B i D. Pel que fa a sucres, l’únic que la llet conté és la lactosa, una substància a la qual algunes persones tenen intolerància.

Pel que fa a calories, la llet sencera en té sobre els 60 als 100 grams. Les llets desnatades tenen un percentatge màxim de greix del 0’3%; mentre que les semi són aquelles en les que el percentatge greixós de les quals es troba entre el 0’3% i el 3%.

Un altre dels elements de la llet són les proteïnes, que es troben en una proporció de 3 grams per cada 100. La llet és un aliment beneficiós en casos de problemes estomacals, ja que neutralitza l’acidesa. De totes maneres, la llet desnatada és de millor assimilació respecte de la sencera i, per sobre d’aquesta, els iogurts són de més fàcil assimilació.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *