Finalitza la classificació del tabac amb prop del 50% inclòs a la primera categoria

La classificació de la collita de tabac del 2011 ha finalitzat amb prop del 50% inclòs en la primera categoria, a diferència de l’any passat quan només s’hi va incloure el 29%. Així ho ha constatat el classificador de la collita, Antoni Servat, que ha considerat de més alta qualitat el tabac recollit el 2011 que el del 2010. La classificació s’ha realitzat a la Borda Mateu del dilluns 10 al divendres 20 d’abril amb el lliurament de la tota la collita i sense cap incidència.

L’associació de Pagesos i Ramaders assenyala en un comunicat que el principal motiu de l’augment de qualitat es deu a ‘una menor incidència de les pedregades i una pràcticament nul·la afectació per gelades’, així com a la millora progressiva de les tècniques de cultiu, assecatge i triatge en el moment d’enfardar les fulles de tabac.

L’Associació també posa de relleu que la presència de l’anomenat tabac decolorat que, sent de la mateixa varietat presenta després del procés d’assecatge una tonalitat més groguenca, ha disminuït del 6% de la collita 2010 al 3,9% en la collita 2011. Malgrat el descens, el comunicat indica que continua preocupant el sector ja que presenta certs problemes durant els processos de fermentació del tabac pel seu processat. En aquesta línia, l’Associació de Pagesos i Ramaders treballa per apropar als productors una formació que doni les pautes per continuar millorant la qualitat de les collites de tabac.

Pràcticament la totalitat del tabac recollit ha estat enviat a França per fer tabac per mastegar destinat en gran part al mercat dels Estats Units.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *