Evitar intoxicacions alimentàries si es viatja a altres països

Cal prestar atenció a allò que es menja i es beu en els viatges (AMIC)
Cal prestar atenció a allò que es menja i es beu en els viatges (AMIC)

És molt important prestar atenció al que menges si visites altres països. El tecnòleg d’aliments, Mario Sánchez, dona en aquest article consells pràctics per a evitar l’anomenada diarrea del viatger, una experiència molt poc agradable que es pot produir quan hi ha desplaçaments a altres països i s’ingereixen aliments i begudes locals.

1.- Evitar el consum d’aigua de l’aixeta: Fer servir sempre aigua embotellada, ja que l’aigua pot ser una de les principals vies d’entrada de microorganismes patògens.

2.- Tenir cura amb el menjar de carrer: Evitar el consum de menjar dels típics llocs ambulants, ja que les condicions higièniques poden no ser les millors.

3.- Evitar aliments sensibles: Limitar el consum de carns, peixos, ous i marisc, que poden ser més susceptibles a contaminacions.

4.- Triar aliments envasats: Generalment, els aliments en un envàs tancat com ara el pa, les fruites sense pelar, el cafè i el te són molt més segurs.

Quan es viatja a altres països, és bàsic prendre precaucions per a evitar problemes de seguretat alimentària i la desagradable experiència de la diarrea del viatger. Seguint aquests consells, es poden reduir el risc d’intoxicacions.



Per Tot Sant Cucat

[do_widget id=category-posts-pro-64]