Europa es desmarca dels EUA en matèria de privacitat

La privacitat està de moda. El govern dels Estats Units ha posat en escac a les grans empreses del sector després dels atacs terroristes de Sant Bernardino i ara les reaccions han arribat fins més enllà de les fronteres nord-americanes.

El Parlament Europeu va aprovar la setmana passada una reforma de la regulació de protecció de dades per tal d’adaptar-la a l’era digital. Amb ella, segons va afirmar el responsable de la seva tramitació al Parlament, Jan Albrecht, el que es persegueix és donar una major protecció als ciutadans i fer-los amos de les seves dades.

En aquesta reforma s’inclouen altres cavalls de batalla com el dret dels ciutadans a l’oblit a la xarxa. A més, a partir d’ara les empreses han de tenir un consentiment afirmativament exprés dels usuaris per poder usar les dades lliurades ia més han d’informar els internautes mitjançant un llenguatge clar i entenedor en els contractes i clàusules de privacitat. Així mateix els usuaris tindran la possibilitat de traslladar dades d’un operador a un altre, el dret a ser informats si el seu ordinador, tablet o smartphone ha estat hakeado i està sent espiat.

Si una empresa cometés alguna infracció que atemptés contra la nova regulació, podria enfrontar-se a multes de fins a un 4 per cent de la facturació.

Segons ha informat Albrecht aquesta reforma també és important perquè homogeneïtza les diferents legislacions nacionals europees que en aquest tema existeixen.

En resum, la Unió Europea dóna un interessant pas per protegir els seus ciutadans dels perills de la xarxa mentre als Estats Units el govern ha començat una guerra perquè siguin les institucions que controlin la informació telemàtica dels ciutadans.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES