Escacs: Ribera, Henderson i de la Riva, en el grup de líders dels Petits Estats d’Europa

5è campionat individual i 2n campionat femení dels Petits Estats d’Europa (FEVA)
5è campionat individual i 2n campionat femení dels Petits Estats d’Europa (FEVA)

Els representants d’Andorra Serni Ribera (2341 FIDE), Andrea Henderson (1966 FIDE) i Ariadna de la Riva (1774 FIDE) estan, després de dues rondes, en el grup de líders del 5è campionat individual i del 2n campionat femení dels Petits Estats d’Europa d’escacs que es disputen del 23 al 29 de juny a la sala Aria del Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Ribera ha estat el primer en signar la victòria de la jornada matinal d’aquest dilluns contra el representant de San Marino, Nicola D’amico (1832 FIDE), amb qui l’andorrà ha mantingut un clar avantatge durant tota la partida. Ahir a la tarda Ribera també va puntuar contra la jugadora de Guernsey, Arita Strade (1957 FIDE), i aquesta tarda s’enfronta amb negres a Paul Carpenter (1969 FIDE), de Jersey. En el grup de lideratge actualment només l’acompanya el liechtensteinès Renato Frick (1907 FIDE).

Pel que fa al campionat femení, Ariadna de la Riva ha derrotat la jugadora de San Marino, Mariane Biordi (sense ELO FIDE). El duel andorrà d’aquest matí ha estat el d’Andrea Henderson (1966 FIDE) i Júlia Muratet (1834 FIDE), que han acabat les últimes amb victòries per a les blanques. Així doncs, la classificació de jugadores amb 2 punts està conformada per la Gran Mestra femenina de Luxemburg Elvira Berend (2234 FIDE), Andrea Henderson, la jugadora de Guernsey, Gerda Nevska (1872 FIDE) i Ariadna de la Riva. Aquesta tarda es repetirà una altra disputa andorrana amb de la Riva i Henderson, mentre que Muratet jugarà contra la favorita del torneig, Elvira Berend. 

A la primera ronda, que es va iniciar ahir a les 15 hores, la sorpresa la va donar el jove jugador d’Illes Feroe, Luitjen Akselsson Apol (2251 FIDE) qui va vèncer al Mestre FIDE xipriota Konstantinos Michaelides (2317 FIDE), així com també les taules entre el Gran Mestre de Mònaco, Igor Efimov (2312 FIDE), contra el Mestre Internacional luxemburguès Fred Berend (2235 FIDE).

A les 16 hores es donava inici a la tercera partida d’ambdós campionats. Tota a informació es pot trobar al web de l’esdeveniment i a Chess-Results.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

TOTES LES NOTÍCIES