Es convoca un concurs d’idees per l’Estadi Nacional

El Consell de ministres, celebrat aquest dimecres, ha convocat un concurs d’idees per a la selecció d’un arquitecte que es faci càrrec de la redacció de projecte i la direcció de les obres de construcció del futur Estadi Nacional, que s’emplaçarà al Camp d’Esports del Consell General.

El plec de bases, restringit als professionals andorrans, preveu un primer premi per un import de 24.000 euros pel primer classificat, amb la possibilitat que rebi l’encàrrec de la redacció del projecte i la direcció d’obres. El segon i tercer premi estaran dotats amb 12.000 i 6.000, respectivament.

El termini per a la presentació de projectes es clou el 2 d’abril. Un cop escollit el guanyador s’obrirà un termini de quatre setmanes per a l’elaboració dels estudis i l’avantprojecte i de catorze setmanes per a la presentació del projecte constructiu. Transcorregut aquest període es convocarà un concurs per a l’adjudicació de l’obra amb un temps de licitació de dos mesos.

El plec de bases preveu també que durant el període d’execució de les obres, el rugbi pugui continuant fent ús de la infraestructura. El canvi de gespa es realitzarà a l’estiu per no afectar el ritme de les competicions.

El futur Estadi Nacional d’Andorra tindrà un terreny de joc de 120×73 de gespa artificial per poder practicar indistintament competicions de futbol i de rugbi, una solució que ha rebut el vistiplau de les diferents federacions nacionals i que segueix les recomanacions de les federacions internacionals de futbol i de rugbi.

La construcció es contempla en dues fases. La primera permetrà l’habilitació de 3.000 localitats i la segona s’ampliarà amb 2.000 espectadors més.

El cost màxim estimat per la construcció de la primera fase és de 3,5 milions d’euros, una part dels qual, fins a un màxim de dos milions, serà finançat per la UEFA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *