Encamp vol saber l’opinió del poble per decidir si tira endavant el parc natural i la remodelació de les avingudes

El Comú d’Encamp estudiarà durant els propers mesos la possibilitat de tirar endavant alguns projectes que requereixen una inversió important a la parròquia. Un d’aquests projectes seria la remodelació de les avingudes de Joan Martí Alanis i de François Miterrand, que té un cost aproximat de 12 milions d’euros. També la creació d’un parc natural amb un centre d’interpretació tindria un cost elevat que no es pot assumir amb la capacitat d’inversió del Comú. Si a nivell polític hi ha una àmplia majoria favorable a posar en marxa aquests projectes, després de l’estiu es convocaria una reunió de poble per conèixer la seva opinió i ‘per explicar i argumentar el motiu pel qual volem fer-ho i com finançar-ho’, segons ha indicat a l’ANA el cònsol menor encampadà, Jordi Torres. Sobre una possible consulta popular o algun sistema més formal, Torres ha indicat que ‘depenent de com es vegi que respira la gent, s’optarà per aquesta altra via o no’.

La manca d’ingressos del context actual fa que el Comú d’Encamp disposi d’entre 800.000 i 1,6 milions d’euros per inversions cada any. Aquestes serien les dades que es desprenen de l’estudi de viabilitat econòmica de l’administració comunal que s’han d’acabar de concretar en els propers mesos amb les dades de la liquidació del 2012.

Amb aquestes xifres, ha reconegut el cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, ‘en aquests tres anys poques coses podrem fer amb el nivell d’ingressos que tenim’.

Tot i així, el Comú té alguns projectes important a punt per posar en marxa però difícilment assumibles amb la seva capacitat d’inversió.

El primer seria la remodelació de les avingudes Joan Martí Alanis i François Mitterrand que podria costar uns 12 milions d’euros, ha apuntat Torres. Aquest ja està redactat i a punt per ser executat, però cal trobar-ne el finançament.

Una altra proposta és la creació d’un parc natural a Encamp que agafaria la zona d’Els Cortals i de Pessons. La tramitació per fer el parc és senzilla ja que se centra en la designació del terreny i la redacció del Pla rector i del Pla director. La part més costosa, ha exposat el cònsol menor, és la ubicació d’un centre d’interpretació.

A més, també tenen en ment altres projectes de pressupost més reduït com l’arranjament de Prada de Moles o d’alguns carrers i voravies del Pas de la Casa.

Durant els propers mesos valoraran si tiren endavant els projectes o els deixen aparcats i segueixen amb un pressupost de mínims, sense inversió i amb la contenció de la despesa. Si a nivell polític hi ha una amplia majoria favorable a la realització de les propostes ‘convocarem una reunió de poble per explicar i argumentar el motiu pel qual volem fer-ho i com finançar-ho’, ha manifestat Torres.

Ja que els ingressos del Comú no permeten fer front a les inversions el cònsol menor planteja dues opcions: fer-ho amb contribucions especials i que els propietaris dels terrenys inverteixin per cobrir una part dels costos o amb ingressos atípics provinents de la venda de parcel·les del Pas de la Casa o d’accionariat.

Les previsions del Comú és que s’haurien d’invertir uns sis o set milions per any durant dos o tres anys per realitzar els projectes.

Després de l’estiu s’haurà de decidir si es fan aquestes inversions i, si hi ha un acord majoritari, al setembre o a l’octubre es convocaria a la ciutadania per informar-los i saber la seva opinió. Torres ha explicat que ‘si realment a nivell del poble es veu imprescindible o necessari fer aquest tipus d’actuacions, s’haurà de vendre patrimoni, i a partir d’aquí es decidirà si es ven o no’. Sobre la possibilitat de fer una consulta popular sobre la qüestió, el cònsol menor ha dit que ‘depenent de com respiri la ciutadania’, no es descarta aquesta via.

1 comentari

  1. Encamp també li agradaria saber la designació jurídica de quant un càrrec electe del Comú, estant a l’oposició, accepta un encàrrec professional per part de la majoria comunal i per compte del mateix Comú?. Encamp li agradaria saber la qualificació jurídica, ètica i moral del protagonista.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES