Encamp reparteix unes 1.400 racions d’escudella totalment ‘artesanal’


La plaça de Sant Miquel d’Encamp s’ha omplert aquest diumenge de gom a gom per gaudir de la tradicional escudella de Sant Antoni. En total, com ha explicat l’escudellaire major, Àlex Arnó, s’han repartit entre 1.200 i 1.400 plats. La clau, ha indicat, és que és tot ‘artesanal’ i es cuina com abans. Abans de servir l’escudella s’han celebrat els Encants, amb els quals s’han recaptat uns 1.500 euros que es destinaran a l’església parroquial.

700 litres de caldo, 80 quilos de carn picada per a fer més de 3.000 mandonguilles, gallines, gerrets, cansalada i trumfes són els ingredients que han permès als escudellaires d’Encamp repartir uns 1.400 plats de la tradicional escudella de Sant Antoni.

Segons ha explicat l’escudellaire major, Àlex Arnó, la clau és que tot és ‘artesanal’ i es cuina ‘com abans’, amb llenya i fent les mandonguilles a mà. Des de la matinada fins a les 12 hores, el caldo ha estat sis hores bullint de manera que ‘si el que has posat és bo, surt bo’, ha exposat. A més, ha destacat l’ajuda de les padrines perquè sense elles ‘no ho haguéssim pogut tirar endavant’.

Tot i la neu caiguda dissabte, els escudellaires han passat una nit no massa freda a la vora del foc i no han patit per l’afluència ja que aquest diumenge la jornada s’ha mantingut tranquil·la. ‘Sempre tenim gent i és estrany l’any que en sobra una mica’, ha assegurat Arnó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *