Emotiva graduació dels alumnes de la 3a edició dels Voluntaris per a la Natura

Per primer cop, durant l’acte de lliurament de diplomes del Cos de Voluntaris per a la Natura, el CVN, s’ha fet una menció especial. Ha estat per a dos dels alumnes, Àlex Rodríguez i Richard Cerqueira, als quals l’equip tècnic i docent ha volgut fer un reconeixement públic per la seva actitud en tot el procés d’aprenentatge.

Enguany s’han graduat vuit joves, que sumats als participants en les dues edicions anteriors ja sumen més d’una trentena.

“Som un país de muntanya i ens calen professionals per mantenir els nostres boscos i muntanyes”, ha remarcat el cònsol major, David Baró, que ha felicitat als joves per la seva constància i pels magnífics treballs d’enjardinament i de manteniment tant dels diferents espais públics i del parc natural del Comapedrosa.

En aquesta edició s’han incorporat als estudis les pràctiques amb el Cos de Banders. A més, s’han ampliat les hores de suport i s’han millorat les tutories. “Aquest curs ofereix l’oportunitat de trobar feina i això és realment el més important”, ha remarcat la consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Jael Pozo que ha informat que el 70% dels alumnes que finalitzen el curs s’han incorporat al món laboral i el 15% han reprès els estudis per continuar formant-se.

El tutor del curs, el tècnic del departament Àlex Mata, ha volgut destacar els esforços que han fet els alumnes per assolir els objectius fixats. Mata ha rebut en diverses ocasions l’ovació dels joves, amb els quals ha establert una gran complicitat i amb els que s’ha compromès a continuar donant suport, juntament amb tot l’equip docent del CVN.

Els graduats han realitzat 300 hores teòrico-pràctiques i 450 hores de treballs en benefici de la comunitat, com treballs de jardineria d’embelliment de la parròquia, gestió de les unitats pastorals, tasques de manteniment del parc natural i suport al Cos de Banders.

Ha estat un curs de molt esforç, molta implicació, moltes anècdotes i bons resultats, ha afirmat Mata.

El CVN no seria possible sense els col·laboradors que des de l’inici aposten per aquest curs: Carisma, Fundació Bomosa, Assegurances Generals i Creu roja Andorrana.

El cònsol major també ha remarcat la implicació del Govern, des de l’inici del projecte, tant a nivell tècnic com formatiu, a través de de diversos ministeris: Educació i Joventut; Justícia i Interior; Economia i Territori; Salut i Benestar; i Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.

L’acte ha acabat amb la gran foto de família, amb l’equip del Comú, els professors i col·laboradors acompanyant els vuit joves, que lluïen orgullosos els seus diplomes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *