Emmagatzemem de forma insegura les nostres contrasenyes

Vivim en un món de contrasenyes. Són incomptables: la del correu, la de la xarxa social, la de l’ordinador, les del treball, les d’aquesta pàgina d’ofertes gastronòmiques, la de l’alarma d’aquesta porta o d’aquest garatge, etc.

Sovint recorrem a estratègies que ens facilitin la recuperació de les mateixes contrasenyes i que evitin que les oblidem. La més clàssica és emprar sempre la mateixa paraula canviant alguns números o introduint algunes modificacions en funció de la plataforma a la qual vulguem accedir: “Contrasenyanetflix” o “Contrasenyatwitter”.

Això ha portat a la companyia de ciberseguretat Kaspersky Lab a determinar que el 55% dels espanyols emmagatzema de forma insegura les seves contrasenyes. El que és pitjor encara: el 27% les apunta en un bloc de notes i el 10% dels espanyols fa servir una contrasenya única per a tots els llocs als quals s’accedeix.

No es tracta d’un fenomen que tingui a veure amb la inconsciència. Segons destaca Kaspersky el 65% dels espanyols sap que una contrasenya forta és garantia per evitar els hackeos. EL problema és que aquestes mateixes contrasenyes són difícils de recordar.

És per aquest motiu que, des d’un temps cap aquí, els experts en ciberseguretat consideren que la millor manera de recordar les nostres contrasenyes i la millor manera que siguin contrasenyes segures és fent que siguin frases llargues.

O això o esperem que el reconeixement facial o l’empremta digital s’estenguin com contrasenyes per entrar a les nostres comptes.

 

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES